BlackRapid RS-7
BlackRapid RS-7

Cu ocazia filmarilor pentru emisiunea Zona IT de saptamana trecuta, am avut ocazia sa testez un accesoriu foto pe care il cunosteam de ceva vreme din revistele de profil americane, dar care nu stiam ca se gaseste si la noi in magazine. Este vorba de cureaua de umar BlackRapid RS-7, care permite prinderea DSLR-ului de curea folosind filetul pentru trepied al aparatului.

Motivul pentru care nici nu m-am chinuit prea tare sa aflu daca se gaseste si la noi in magazine este ca nu eram pe deplin convins de utilitatea ei, dar se pare ca m-am inselat. Am fotografiat cu un Canon 600D pentru cateva ore prin Centrul Vechi al Capitalei, utilizand aceasta curea de umar si trebuie sa recunosc ca e mult mai practica decat pare la prima vedere. Are doua atuuri mari: aparatul se aseaza intr-o pozitie foarte comoda (si nu se balangane asa cum ati fi crezut) si, un lucru care mi s-a parut extrem de util, lasand aparatul atarnat pe curea poti schimba obiectivele fara prea mari batai de cap. Practic nu mai am nevoie de o a treia mana

BlackRapid - Sistemul de prindere
BlackRapid - Sistemul de prindere
Black Rapid RS-7
Black Rapid RS-7

Greutatea camerei nu mai este sustinuta de gat ci de umar, permitand totoada aducerea camerei in pozitie de fotografiere foarte rapid, datorita celor doua limitatoare care stabilesc pana unde se poate misca aparatul pe curea. DSLR-ul poate fi desprins in cateva secunde de pe curea deoarece sistemul de prindere este format dintr-o placut care se prinde in filetul pentru trepied al aparatului si o carabina.

Marele dezavantaj al acestei curele este pretul. Este cam mare daca ma gandesc ca la acelasi pret pot achizitiona un mini-rucsac foto, dar chiar si asa, cureaua este foarte utila si usor de folosit. O recomand oricui care fotografiaza des pe strada sau pentru concedii.

BlackRapid RS-7 poate fi achizitionata de aici.  

ATENTIE: Trebuie sa stiti ca utilizarea acestei curele prezinta si unele „riscuri”. Sunt cazuri (destul de rare, e adevarat) cand se poate desuruba filetul de prindere de pe aparat si va „treziti” cu aparatul pe jos. Detalii despre un astfel de incident la Narcis Virgiliu, pe blog

Am gasit si o varianta (mult) mai ieftina, de la Lambency, aici. Totusi, aceasta din urma nu e recomandata pentru aparate foto foarte grele.

Seria de articole „La Drum” va prezinta experienta noastra cu aparatele, obiectivele si accesoriile foto alese de noi pentru excursiile si turele foto pe care le organizam. Urmariti tag-ul „La drum pentru a afla pareri cat mai obiective despre echipamente testate in conditii reale. Sunt aparate, obiective si accesorii foto pe care chiar noi le alegem pentru a le utiliza la capacitate maxima pe parcursul turelor foto.

 

 

 

 

6 COMENTARII

  1. calin,e interesanta cureaua.eram pregatit sa dau chiar si 100 ron pe ea,dar 300 ?

  2. Exista si RS-4 si RS-5. La cele de la Lambency nu prea ai baza in sistemul de prindere – carabina in sine fiind de proasta calitate.Personal folosesc un RS-4 😉

  3. Am vazut la Photokina o alta solutie de prindere a aparatului de curea, efectiv, sau de breteaua rucsacului. E un sistem foarte fain, folosteste patina de la trepied, au 3 monturi, patina se fixeaza pe aparat si apoi , cu tot cu aparat, face slide in sistemul de pe centura. E fain ca ramane fix (nu se balangane) si e usor de accesat. Revin cu numele.

Comments are closed.