Azi va propunem un exercitiu tematic: oua „vopsite” cu lumina. Si, ca sa fie mai de efect, vom vopsi un ou in doua culori, folosind doua blitzuri cu filtre colorate, iar pe fundal vom proiecta cele doua culori, dar inversate. De la inceput va spun ca trebuie sa priviti imaginile de mai jos ca pe un experiment fara pretentii „artistice”, tehnica putand fi aplicata cu succes pentru orice fel de iluminare a unor produse sau obiecte.

Avem nevoie de:

Pentru acest experiment am folosit doua blitzuri Canon 430 EX II declansate wireless cu triggere Pixel King, dar la fel de bine se puteau folosi si blitzuri de studio dedicate. Pentru a limita fasciculul de lumina emisa de blitz si pentru lumina doar oul (nu si suportul sau fundalul), am utilizat doua griduri Micnova 1/8” iar pentru a reflecta lumina de la blitz spre fundal am ales doua blende de reflexie argintii, pe care le-am pozitionat la 45° fata de blitzuri. Astfel, o mica parte din lumina emisa de blitzuri a fost reflectata spre fundal, producand efectul din imaginea de mai jos. Am folosit doua filtre colorate (unul rosu si unul albastru) din setul de la Rouge pentru a modifica lumina emisa de blitz si a colora oul si – implicit – fundalul asa cum am vrut.

Imaginea rezultata:

Experimentul cu Oul
Experimentul cu Oul

Schema de iluminare:

Schema de iluminare
Schema de iluminare

Fara cele doua blende de reflexie, imaginea ar fi aratat asa:

Fara blende de reflexie
Fara blende de reflexie

Cu aceleasi accesorii dar proiectand o singura sursa de lumina pe subiect si una pe fundal:

Foto 1
Foto 1
Foto 2
Foto 2

3 COMENTARII

  1. Foarte frumos, si bine explicat pe intelesul tuturor incepatorilor. Bine exemplificat see you materialele folosite si linkuri utile. Multumim si la mai multe tutoriale de acest fel see you exemple si scheme.

Lasă un răspuns