Vorbeam saptamana trecuta, cand am testat adaptorul Sigma MC-11, de faptul ca a aparut un firmware nou pentru obiectivele Sigma. Am facut updateul inainte de test si m-am gandit sa va arat si voua cum se face. Ce imi place la sistemul celor de la Sigma este chiar asta: poti face actualizarile de soft ale obiectivelor chiar tu, acasa, fara a te mai deplasa la un service autorizat. Operatiunea dureaza aproximativ 1 minut si se face fara prea mari batai de cap cu ajutorul Sigma USB Dock. Iata cum.

Cum actualizezi firmwareul obiectivelor Sigma ART:

In primul rand, pentru a actualiza firmwareul obiectivelor Sigma din gama ART sau Contemporary ai nevoie de un Sigma USB Dock compatibil cu montura obiectivelor tale (Canon/Nikon/Sigma). Apoi, e foarte simplu. Ti-am pregatit un tutorial video in care iti explic cum se face:

Iar daca n-ai „stare” sa urmaresti tutorialul video, pe scurt pasii pentru actualizarea firmware-ului sunt urmatorii:

  1. Instalezi cea mai noua versiune a software-ului Sigma Optimization Pro
  2. Conectezi obiectivul la USB Dock si dock-ul la laptop, prin USB
  3. Software-ul va recunoaste automat obiectivul si te va anunta ca exista un update de firmware disponibil pentru el

    Update de firmware pentru Sigma 50mm f/1.4 ART
    Update de firmware pentru Sigma 50mm f/1.4 ART
  4. Apesi „Yes”, iar noul firmware se transfera automat in obiectiv. Operatiunea dureaza nici 1 minut si se finalizeaza cu un mesaj de confirmare, care iti spune ca poti deconecta obiectivul din Dock.
  5. Asta e tot. E atat de simplu! 
Updateul de firmware s-a finalizat cu succes
Updateul de firmware s-a finalizat cu succes

Atentie insa: daca utilizezi un laptop, e bine sa il ai conectat la curent in timpul updateului. Daca ramane fara acumulator sau, din orice alt motiv, transferul firmware-ului in obiectiv este intrerupt inainte de a se finaliza, exista riscul de a bloca permanent obiectivul.

Vestea buna e ca daca nu ai un Sigma USB Dock, poti sa inchiriezi unul. Am inteles ca F64 il are la inchirieri pentru 20 lei / zi. O zi iti este arhisuficienta pentru a face update de firmware la toate obiectivele, asadar, nu ai nici un motiv pentru a nu-ti tine obiectivele actualizate.