La final de mai am fost din nou în Delta Dunării, în cea de-a X-a tură foto Delta Explorer pe care am organizat-o. A fost tura aniversară și tura în care am stat cel mai mult ”pe apă”, am făcut cele mai multe fotografii cu păsări și am putut observa (și fotografia, bineînțeles), cele mai multe specii.

Am avut noroc de vreme bună și ”subiecte” din abundență, cum numai în luna Mai poți vedea în Deltă. Așa că în fiecare zi plecam dis de dimineață, înainte de răsărit, să fotografiem păsările și ne întorceam seara, după apusul soarelui. Am văzut, în total, vreo 40-50 de specii. Vedeta turei a fost, fără îndoială, Pescărașul Albastru (Kingfisher) pe care cei mai răbdători dintre noi l-au putut fotografia în voie, din hide-urile pe care le-am montat pe malul apei.

Dar am avut și altceva: participanți inspirați, care au reușit să surprindă o mulțime de imagini faine. Eu sunt, bineînțeles, subiectiv, dar te las pe tine să descoperi imaginile făcute de ei, mai jos. Dacă în anii trecuți am organizat o expoziție foto ”ca la carte” după turele noastre în Deltă, putem spune că anul acesta facem expoziția doar online, iar imaginile le poți vedea imediat.

O zi obișnuită din tura noastră în Deltă
O zi obișnuită din tura noastră în Deltă

Ca de fiecare dată, am avut și un set de ”ajutoare” de nădejde, în tura noastră. De data aceasta a fost vorba de un set de obiective și aparate de la Sony România, pe care participanții le-am putut utiliza, testa și de care s-au putut bucura pe tot parcursul turei. Iar dacă vă spun că ”vedeta” a fost obiectivul fix Sony 400mm f/2.8 GM, nu cred că ar mai fi de adăugat nimic.

Astfel, fotografiile de mai jos sunt făcute cu echipamente Sony, printre care aparatele Sony A9, A7R III și A7RIV și Sony A7 III și obiectivele:

  • Sony 400mm f/2.8 GM OSS
  • Sony 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS
  • Sony 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS
La care s-a adăugat, din când în când și un teleconvertor: Sony TC 2X. 
 
”Prezența” teleobiectivelor și a aparatelor Sony în tura noastră din Deltă a fost posibilă datorită prietenilor de la Sony România și F64, care ne-au ajutat de fiecare dată cu echipamente faine pentru ca participanții la tură să se întoarcă cu fotografii și amintiri frumoase!  
 
Cum a fost? Iată câteva imagini ”making of” Delta Explorer X:
 

 

În toamnă mergem într-o nouă tură Delta Explorer, între 30 septembrie și 3 octombrie, tură despre care poți citi (și te poți înscrie!), aici.
 
Acum, fără alte ”vorbe”, te las să vezi cum s-a văzut Delta și păsările ei prin ”obiectivele” participanților.
 
Toate fotografiile sunt surprinse și editate de ei, așa cum a simțit fiecare experiența lui în Deltă.

Simona Necsulescu

Fotografii realizate cu Sony 100-400mm și A6000.

Andrei Zafiu

Fotografii realizate de Andrei cu obiectivele Sony 400mm f/2.8 și 100-400mm f/4.5-5.6 OSS pe A9 și A7RIV.

Constantin Ștefan

Fotografii realizate cu Sony A9 și obiectivul 400mm f/2.8

Valentin Hudubeț

Fotografii realizate cu obiectivele Sony 400mm f/2.8 și 100-400mm pe A7III.

Carmina Nițescu

Fotografii realizate cu Sony A7III și obiectivul 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS.

Carmina Nitescu - Delta Explorer 2021

Călin Stan

Și, cu ”voia dumneavoastră” iată și o selecție a fotografiilor realizate de mine în această tură foto. Eu am tras cu Sony A7RIII și obiectivele Sony 400mm f/2.8, 16-35 f/4 Zeiss și 200-600mm. Ce a ieșit? Iată o selecție de 15 fotografii:

Delta Explorer - Călin Stan Delta Explorer - Călin Stan

Delta Explorer - Călin Stan

Urmează: Delta Explorer 11

La final, nu îmi rămâne decât să te anunț că în toamnă mergem într-o nouă tură foto în Delta Dunării – Delta Explorer 11 – între 30 septembrie și 3 octombrie, despre care poți citi aici. Am dat startul la înscrieri! 

Și, dacă încă mai cauți un motiv ca să vi cu noi, iată un scurt video despre cum a fost în tura noastră de luna trecută. 🙂 

Pe curând! 🙂

Delta Explorer X
Delta Explorer X