Incepand de ieri avem ocazia sa testam noul Panasonic G3 si obiectivul pentru fotografie 3D al celor de la Panasonic. Cu aceasta ocazie incepem seria articolelor despre fotografie 3D pe Clubul Foto, iar in urmatoarea perioada vom testa si vom analiza mai multe metode si tehnici de inregistrare si prelucrare a fotografiilor 3D. Vom reveni cu cateva tutoriale despre modul cum puteti inregistra fotografii 3D si vom prezenta care sunt cele mai utile dispozitive care va pot ajuta sa realizati astfel de cadre.

Pana atunci, iata primele imagini din testul nostru. Micul Panasonic G3 si cu obiectivul dual Lumix 12mm f/12 special conceput pentru inregistrarea imaginilor3D.

Panasonic G3 cu obiectivul 3D
Panasonic G3 cu obiectivul 3D

Fotografii 3D

ATENTIE: Vizualizarea imaginilor de mai jos necesita ochelari 3D (red-cyan) deoarece efectul stereoscopic 3D a fost obtinut prin prelucrarea cadrelor prin tehnica anaglyph. Click pe imagini pentru rezolutie mai mare.

Fotografii 3D
Fotografii 3D
Fotografii 3D
Fotografii 3D
Fotografii 3D
Fotografii 3D
Fotografii 3D
Fotografii 3D

 

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSony Alpha A-35
Articolul urmatorCum a fost la Padina Fest?
Fotograf profesionist și fondatorul site-ului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 15 ani, iar portofoliul meu îl găsești pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriană - se gasește aici: www.TheDrone.ro

14 COMENTARII

    • sunt la job acum, nu am avut ocazia sa folosesc ochelarii, am facut si eu poze 3D si cele afisate aici imi pareau alb negru. Voi vedea acasa diferenta cu ochelarii pusi pe nas 🙂

    • orice e posibil. Eu am testat cu trei ochelari diferiti si cu doi dintre ei se vedea ba virat in albastru, ba in sepia… conteaza foarte mult si calitatea ochelarilor dar mai e un aspect: ce vedeti aici este rezultatul unei conversii software a imaginiloor inregistrate de aparat. Asta deoarece in mod "nativ" aparatul asta inregistreaza 3D intr-un format specific pentru vizionare pe TV din seira Viera 3D, dar noi am reusit conversia in anaglyph printr-un program software. Vom vorbi despre asta in articolele urmatoare.

Lasă un răspuns