Cel de-al doilea articol dedicat ideilor de cadouri pentru fotografi va prezinta cateva dintre sugestiile cititorilor articolului de acum doua zile. Bineinteles, si aceasta este doar o lista ce cuprinde cateva idei de cadouri, dar vrem sa aflam si de la voi ce cadouri oferiti prietenilor fotografi si de aceea va asteptam mai jos, in comentarii, sa vorbim despre surprizele pe care le pregatiti prietenilor in aceasta luna de iarna!

X-Rite ColorMunki Create – Sistemul profesional pentru calibrarea monitoarelor

X-Rite ColorMunki
X-Rite ColorMunki

Orice fotograf site importanta pe care un monitor calibrat corect o are asupra rezultatului final al post-procesarii fotografiilor. Totusi, pentru o calibrare corecta a culorilor este necesar un instrument specializat, care sa va ajute in optimizarea setarilor monitorului pentru conditii de lucru optime. ColorMunki Create este un device profesional pentru calibrara culorilor monitorului, destinat atat utilizatorilor Windows cat si Apple.

In plus fata de calibrarea culorilor, dispozitivul functioneaza cu aplicatiile de design pentru a selecta culori din paletele Pantone, pentru a le extrage direct din imagini si pentru a crea palete de culori cat mai armonioase.

Recomandarea Clubului Foto:

Rucsac foto-video

Kata GDC R-102
Kata GDC R-102

Un rucsac foto incapator si comod este ideal pentru orice fotograf ce calatoreste mult impreuna cu echipamentul sau foto.

Rucsacul ideal trebuie sa fie suficient de incapator pentru aparatul foto, obiectivele si accesoriile dar in acelasi timp sa fie comod si impermeabil, pentru a proteja cat mai bine echipamentul foto.

Doua modele recomandate de Clubul Foto sunt rucsacurile Kata GDC R-102 si Tamrac Adventure 75, acesta din urma fiind un rucsac pe care ne bazam si noi aici, la Clubul Foto, zi de zi…

Idei de cadouri:

Filtrele foto

Filtre foto rotunde, pe filet
Filtre foto rotunde, pe filet

Exista o serie de filtre fotografice ale caror efecte nu pot fi reproduse cu ajutorul programelor de editare foto. Dintre acestea, filtrul de polarizare este – probabil – cel mai utilizat. Craciunul se apropie iar acest lucru poate fi un bun pretext pentru actualizarea trusei de filtre foto pe care le detineti.

Filtrele de polarizare, filtrele neutre (ND) sau filtrele pentru fotografiere in infra-rosu (IR) pot fi oricand de ajutor in diverse situatii de fotografiere. Daca tot vorbim de filtre, nu trebuie sa uitam si de filtrele/lentilele macro, ce va ajuta sa realizati fotografii macro fara a utiliza un obiectiv special pentru acest tip de fotografiere.

Idei de cadouri:

ExpoDisc Neutral Balance Filter

ExpoDisk Neutral Balance Filter
ExpoDisk Neutral Balance Filter

Chiar si camerele digitale cele mai bune sunt de multe ori incapabile de a oferi cu acuratete culorile fara ca fotograful sa poata personaliza balansul de alb. Imaginile inregistrate fara un balans de alb setat corect au un aspect denaturat, cu dominante cromatice nedorite. Cum puteti evita acest lucru? Simplu, cu ajutorul unui ExpoDisk!

Daca tot am vorbit de filtre foto, cu un instrument asemanator numit ExpoDisc puteti obtine culori cat mai naturale si saturate, chiar daca fotografiile sunt in format necomprimat (RAW) sau comprimat (JPEG). Puteti seta balansul de alb inainte de a face fotografia astfel evitand ajustarea culorilor la post-procesare.

Recomandarea noastra:

Acestea fiind spuse, aici se incheie mini-seria de articole dedicate cadourilor de sarbatori pentru fotografi. Voi ce cadouri de craciun faceti prietenilor fotografi?

Asteptam ideile voastre si, de ce nu, ce anume va doriti voi sa primiti de Craciun?

Lasă un răspuns