Care sunt caracteristicile pe care le urmariti atunci cand alegeti un rucsac foto? Dimensiunile sale, spatiul disponibil pentru echipamente, rezistenta la apa si intemperii? Pretul? Sunt doar cateva intrebari pe care cu siguranta vi le-ati pus cel putin odata, atunci cand a trebuit sa alegeti o geanta sau un rucsac foto pentru aparatul vostru DSLR. Saptamana trecuta am avut ocazia sa testam noul Kata GearPack 80, unul dintre cele mai accesibile rucsacuri Kata, dedicat fotografilor entuziasti si proiectat pentru DSLR-uri entry si mid-level cu 2-3 obiective, trepied si accesorii.

Kata GearPack 80 costa 351 Lei si se gaseste in Romania la Photosetup.

Kata GearPack 60 - Cel mai accesibil rucsac de la Kata
Kata GearPack 60 – Cel mai accesibil rucsac de la Kata

Prima impresie pe care ti-o lasa Kata GearPack 80 este data de greutatea sa foarte redusa. Este un rucsac usor, confectionat din materiale rezistente si impermeabile. Chiar daca are o greutate redusa, chiar si pentru un model din liga rucsacelor compacte, GearPack 80 face o impresie buna, datorita materialelor din care este construit. Fermoarul se inchide usor si cursiv si este protejat impotriva apei. Kata GearPack 80 nu vine cu o husa de ploaie speciala asa cum am primit la rucsacul meu Kata 3N1-30, dar este construit din materiale care garanteaza rezistenta la stropi de apa si ploaie.

In interior, Kata GearPack 80 continua traditia producatorului israelian si vine cu despartitoare modulare, care permit organizarea spatiului dupa placul fotografului. Nu mai putin de cinci pereti despartitori mobili asigura compartimentarea rucsacului. In plus, in interior se gaseste si un suport mobil pentru cardurile de memorie, care se ataseaza de peretii despartitori cu banda velcro („arici”). Desi Kata GearPack 80 are si un buzunar frontal pentru accesorii, suportul modular pentru carduri se afla in interior, langa aparatul foto, tocmai pentru a fi mai usor de accesat atunci cand schimbati cardurile.

Interiorul modular permite transportului unui DSLR entry/mid-level APS-C cu doua obiective si un blitz:

Buzunarul frontal este suficient de incapator pentru un set complet de accesorii:

Daca tot am amintit de buzunarul pentru accesorii, trebuie sa va spun ca acesta are o dimensiune considerabila, ocupand intreaga suprafata frontala a rucsacului. Accesul la accesorii se face tot cu un fermoar protejat impotriva apei. Buzunarul pentru accesorii este suficient de incapator pentru acumulatori, baterii pentru blitz, incarcatoare (de la telefon, aparat foto etc), filtre foto, harti sau alte lucruri personale.

Ca nota personala: deoarece are o dimensiune mai mare decat o pagina A4, as putea transporta in buzunarul exterior chiar si o tableta de marimea unui iPad de 10 inch, chiar daca producatorul rucsacului nu specifica asta…

Desi nu are buzunare si in partile laterale, Kata GearPack 80 poate transporta in lateral un trepied usor (de mici dimensiuni), eliminand astfel problema accesoriilor separate pentru transportul acestuia.

Suportul de prindere pentru un trepied usor:

In plus, Kata GearPack 80 se incadreaza din punct de vedere al dimensiunilor in standardele impuse de companiile aeriene. Asadar, il puteti lua fara probleme in avion, ca bagaj de mana, pentru a va proteja echipamentul foto si a nu risca inutil daca l-ati lasa la cala (ceea ce nu va recomand!).

Daca tot am vorbt pana acum doar de aspecte pozitive, sa vedem cum stam la capitolul „bile negre”. Kata GearPack 80 este unul dintre cele mai accesibile rucsacuri din gama Kata si asta se „traduce” in primul rand prin lipsa husei speciale pentru ploaie si lipsa buzunarelor laterale. Totusi, compenseaza prin materialele impermeabile (tip RipStop) si greutatea redusa. Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti in vedere spatiul din interior este destul de limitat, asadar daca doriti sa transportati mai mult de un body DSLR entry/mid-level si doua obiective, ar trebui sa va orientati catre varianta mai spatioasa (GearPack 100).

Seria Kata GearPack este formata din trei modele:

  • GearPack 60 (detalii si pret) – cel mai compact dintre cele trei, care poate acomoda un DSLR entry cu 2 obiective
  • GearPack 80 (pret) – varianta „de mijloc” si modelul testat de mine, recomandat pentru un DSLR mid-level APS-C cu 2 obiective si doua blitzuri
  • GearPack 100 (detalii si pret) – cel mai incapator dintre cele trei, care poate acomoda chiar si un DSLR Full Frame compact (Nikon D600/Canon 6D – fara grip) si 2-3 obiective dedicate.

Kata GearPack 80, pe scurt:

– Este destul de compact dar incapator in acelasi timp (poate acomoda un DSLR mid-level (APS-C) cu 2 obiective)
– Include suport pentru un trepied usor (nu mai trebuie achizitionat separat ca la alte rucsacuri)
– Are doar 640 de grame, extrem de usor chiar si pentru un rucsac foto de dimensiuni medii
– Are buzunar frontal pentru accesorii, baterii, carduri sau lucruri personale.
– Este negru. Nu atrage atentia asupra sa.
– Poate trece ca “bagaj de mana” in avion
– Este confectionat din material impermeabil, deci nu trebuie sa va faceti griji pentru aparatura foto in caz de ploaie.
– Interiorul este modular
– Are garantie 5 ani, deci nu mi-as face probleme pentru utilizarea indelungata

Alte imagini cu Kata GearPack 80 „la lucru”

Imaginile din acest articol au fost realizate cu Nikon P520.

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorCanon 100D si Canon 700D anuntate oficial
Articolul urmatorNikon P520
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

Lasă un răspuns