D4S a ajuns in Romania si a fost prezentat oficial fotografilor si presei in cadrul unui eveniment organizat la Fusion Arena. D4s este aparatul cu care membrii NPS prezenti la Sochi au fotografiat evolutia sportivilor in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna si care se lauda, in premiera, cu performante ISO pana la 409.600, dar si un sistem AF reproiectat.

Prezentarea din aceasta seara a pus accentul pe capacitatea aparatului de a inregistra cadre in rafala, cu pana la 11fps, cu AF tracking, D4s dovedindu-si performantele in fotografia sportiva/de actiune. Mai mult, gratie sistemului mecanic de rabatare a oglinzii reproiectat, timpul de black-out cat timp oglinda este rabatata este acum redus la minim, subiectul fiind mai usor de urmarit prin vizor.

Chiar daca senzorul CMOS are tot 16 megapixeli, performantele acestuia au fost imbunatatite, acum imaginile trase la ISO 25.600 arata ca cele trase cu predecesorul sau, Nikon D4, la ISO 12.800, conform prezentarii Nikon. Noi n-am avut ocazia sa testam performantele ISO ‘astronomice’ ale noului aparat, dar am facut cateva cadre de test cu ISO 12.800, imagini pe care le puteti vedea mai jos.

Nu uitati ca si voi puteti testa noul , sambata, 8 martie, la ora 12.00 in showroom-ul F64 Studio (vezi aici harta), acolo unde Mihai Stetcu, fotograf Red Bull si Nikon, va povesti despre experienta sa de utilizare a aparatului, iar la final, acesta va putea fi incercat de catre cei prezenti. In plus, veti avea ocazia sa participati si la tombola cu premii NPS.

Nikon D4s este deja disponibil la F64 incepand de astazi, la un pret aproximativ de 27.999 lei. Pretul actualizat aici.

Iata cateva imagini realizate astazi cu Nikon D4s, cu obiectivul Nikkor 14-24mm f/2.8, la ISO 12.800, f/2.8 si timp de expunere 1/1000, JPEG.

Crop 100% ISO 12.800, din JPEG, cu EXIF-ul afisat:

Originala:

Crop 100%:

Despre Nikon D4s

Nikon D4S inlocuieste modelul lansat acum doi ani, Nikon D4 situat pana acum in varful gamei DSLR din portofoliul niponilor. Nikon D4S este mai degraba un model care ‘evolueaza’ si nu ‘revolutioneaza’ categoria aparatelor foto DSLR profesionale (de aici si abrevierea “S” din numele sau), dar aduce totusi imbunatatiri notabile. Nikon D4S se lauda cu un sistem Autofocus imbunatatit, cu rafala de 11 cadre pe secunda (cu AF activ) si cu capacitatea de a fotografia in intuneric aproape complet, cu valori ISO de pana la 409.600 (fiind primul aparat foto din lume capabil sa atinga o astfel de performanta).

Nikon D4s este noul varf de gama cu senzor in format FX (Full Frame) si, totodata, primul aparat foto din lume capabil sa surprinda imagini in intuneric aproape complet, cu ISO 409.600. In plus, Nikon D4S este un HD-DSLR, laudandu-se cu capacitatea de a inregistra filme in format Full HD 50p si 60p, inclusiv la valoarea ISO maxima, cu setari manuale (in modul M). In plus, pentru a veni in sprijinul celor care filmeaza in low-light, functia de reducere a zgomotului “3D” de la Nikon previne aparitia fluctuatiilor de zgomot cand se filmeaza la valori ISO mari.

Pe langa aceste imbunatatiri, Nikon D4S pastreaza body-ul etanseizat, rezistent, construit din aliaj de magneziu, body cu care utilizatorii gamei Pro de la Nikon s-au obisnuit deja. Sunt prezente inclusiv celebrele butoane iluminate.

Nikon D4S, specificatii tehnice pe scurt:

 • Senzor CMOS FX
 • Rezolutie 16,2 megapixeli
 • Fotografiere in rafala cu pana la 11 cadre pe secunda (cu AF si AE active)
 • ISO 50-409.600
 • Focalizare cu 51 de puncte  Multi-CAM3500FX (cu grup de 9 puncte AF definit de utilizator, pentru tracking)
 • 50p/60p, inclusiv cu setari manuale complete
 • Flux video necompresat prin HDMI
 • Sincronizare cu blitzurile: 1/250 s.
 • Autonomie extinsa, pana la 5.960 de cadre
 • Functie Crop 1,5 si 2,7x
 • Format JPEG, RAW, RAW S si TIFF
 • Stocare pe carduri CF si XQD
 • Ecran LCD 3,2 inch fix

10 COMENTARII

 1. JUST! LA ISO 12.800, CROP 100% nu e nimic nemaivazut. Chiar si in segmentul APSC de genul Fuji xe2, xt1, x100s, pentax k3 se pot obtine rezultate similare. Ma risc sa spun ca pana si Pentax k5IIs poate da rezultate similare.

 2. din cate am obs pe net d4 vs d4s iso / d4 are mai mult noise daaaaar retine mai multe detalii … d4s cred ca are NR si din cauza asta sta mai bine la noise dar si pixelii par mai spalati … iar valori de genu 400.000 sunt pur marketing cum era inainte cu goana dupa cat mai multi pixeli 🙁 imi pare rau sa vad ca nikon se duce tot mai rau in cap … cineva sa isi scrie demisia ca altfel nu ii vad prea bine … in ultima vreme numa mizerii scot numai mizerii gandesc…

 3. – nu e slabuta deloc imaginea, acolo e vorba de o parcare subterana, de betoane, etc, daca era in spatiu verde ti-ar fi placut, nu-i asa? tocmai asta inseamna testare, asa se fac testarile in astfel de conditii !

  • den eu imi sustin parerea, am vazut imagini mai bune cu aparate mai slabe, in conditii similare la valori ISO asa mari. Pt un full frame, mai ales cum este acesta in cauza, atat de laudat, imaginea este pur si simplu slabuta, indiferent ca e parcare subterana si betoane sau spatiu verde.

Leave a Reply