Panasonic Lumix GH-2
Panasonic Lumix GH-2

In weekendul ce tocmai a trecut am avut ocazia sa testam noul Panasonic GH-2, varful de gama dotat cu senzor Micro-4/3 din oferta producatorului japonez. Pana vom reusi sa punem cap-la-cap toate impresiile, imaginile, testele si secventele video inregistrate in tura foto de pe culoarul Rucar-Bran pe care am organizat-o, sa vedem cateva cadre „la cald”, extrase chiar acum de pe cardurile de memorie care au fost supra-solicitate de oportunitatile foto intalnite in ultimele trei zile.

Am avut parte de o zi de primavara si doua zile de iarna, la propriu. In prima zi vremea a fost specifica anotimpului in care ne aflam dar apoi, sambata si duminica am prins chiar si o furtuna de zapada pe Culoar. Ne-am intrebat, pe buna dreptate, daca ne aflam in luna Mai sau Ianuarie… Astfel, am avut ocazia sa testam modelul GH-2 de la Panasonic in cele mai diverse conditii de fotografiere si chiar sa inregistram secvente video cu viscolul pornit aproape din senin, deasupra Castelului Bran, sambata seara. Bineinteles, nimeni nu s-a asteptat la o astfel de vreme, dar Panasonic GH-2 s-a dovedit a fi mai rezistent decat noi in a indura frigul si tempreaturile sub 0 grade…

Din fericire, Panasonic GH-2 si-a dovedit performantele: fotografiile sunt clare, culori sunt bine redate, dar cu adevarat impresionanta este functia video cu care se poate lauda GH-2. Mai multe despre performantele lui Panasonic GH-2 si, mai ales, daca acest model este o alternativa reala la aparatele DSLR, in articolul dedicat de saptamana aceasta!

Pana atunci, doua imagini din acest weekend (ISO 160 si ISO 3200) si un film bonus 🙂

Panasonic GH2 - ISO 160
Panasonic GH2 - ISO 160 (click pentru zoom)

Dupa cum se poate observa din aceste doua fotografii, calitatea imaginilor este foarte buna chiar si la valori ISO ridicate. Desi initial am „pornit la drum” cu anumite idei preconcepute despre formatul Micro-4/3, in principal datorita dimensiunii mai mici a senzorului CMOS fata de variantele APS-C sau Full Frame, testele au dovedit ca si acest format s-a maturizat suficient de mult pentru a produce fotografii de calitate, chiar si in conditii dificile. Imaginile din acest articol reprezinta fisierele JPG extrase direct de pe cardurile de memorie, fotografiate cu setarile standard, fara procesare ulterioara.

Panasonic GH2, ISO 3200 (click pentru zoom)
Panasonic GH2, ISO 3200 (click pentru zoom)

Totusi, nu toate aspectele sunt „roz” in ceea ce il priveste pe Panasonic GH-2… Desi ofera o plaja de distante focale foarte utila, obiectivul de kit 14-140 f/4-5.8 este prea putin luminos pentru preferintele noastre, Panasonic GH-2 fiind adesea nevoit sa aleaga valori ISO prea ridicate pentru a compensa lipsa de luminozitate a obiectivului…

(Recomandam vizualizarea in modul HD!)

Panasonic GH-2 poate fi achizitonat de la magazinele foto din Romania, la un pret de aproximativ 3.800 RON. Detalii despre oferta curenta aici.

Despre performantele lui Panasonic GH-2, dar si despre punctele slabe, vom scrie pe larg, in articolul dedicat lui, spre safarsitul acestei saptamani!

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorManfrotto Night la Sibiu
Articolul urmatorCanon 600D – Test si video HD
Fotograf profesionist și fondatorul site-ului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 15 ani, iar portofoliul meu îl găsești pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriană - se gasește aici: www.TheDrone.ro

Lasă un răspuns