MSC Fantasia
MSC Fantasia in portul din Tunis

Pe principiul „calatorului ii sade bine cu drumul…”, am pornit acum doua saptamani in ceea ce s-ar putea numi „aventura turistica a anului”, cel putin pana acum din punctul meu de vedere. Am avut ocazia sa petrecem o saptamana intr-un mod inedit: la bordul celui care a fost pana de curand cel mai mare vas de croaziera construit pentru un armator European – MSC Fantasia. Desi o sa ma acuzati (iarasi) ca imi transform blogul intr-unul de turism, va prezint mai jos o selectie a imaginilor realizate in aceasta excursie. Daca vreti sa cititi impresii si povesti din aceasta experienta, va invit pe blogul personal acolo unde am publicat toate imaginile alaturi de cateva explicatii si povesti dupa opt zile petrecute la bordul frumosului vas de croaziera.

Si pentru ca scriu pe Clubul Foto, sa vorbim putin si despre tehnica. Am avut cu mine un Canon 5D Mark II cu doua obiective: Canon 24-105 F/4 L si, Sigma 12-24mm f/4.5-5.6, transportate intr-un mod compact, confortabil si usor de luat in avion in rucsacul Kata 3N1-20. De data aceasta fara trepied. Trepiedul a ramas pe tarm… in Bucuresti.

Obiectivul Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II a fost acum pentru a doua oara „in teste” alaturi de mine. L-am ales stiind ca va trebui sa fotografiez spatiile inguste de pe nava. Pentru asta aveam nevoie de un obiectiv cat mai wide, compatibil full-frame, dar cu distorsiuni cat mai bine controlate. Eu pana acum nu am gasit un obiectiv mai bun decat acesta, pentru astfel de conditii. Am mai scris despre el, in iarna, aici.

Al doilea obiectiv a fost Canon 24-105 F/4 L, pe care l-am ales tocmai pentru ca ofera o plaja focala versatila pentru calatorii, este mai compact si mai usor decat modelul 24-70mm f/2.8 iar sistemul de stabilizare m-a ajutat sa inregistrez scurte clipuri video, fara trepied, cu rezultate foarte bune.

Rucsacul Kata 3N1-22 l-am ales datorita dimensiunilor compacte, care imi permiteau sa il iau ca bagaj de mana in avion. Este „fratele mai mic” al rucsacului meu Kata 3N1-30, mai compact, dar in care au incaput lejer doua obiective,  un body full-frame, un blitz, cateva accesorii si lucruri personale (pasaport, acumulatori, incarcator de rezerva, ochelari de soare, documentele de calatorie etc).

Asadar, va las cu cateva fotografiile realizate cu Canon 24-105mm f/4 si Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 (review-ul il puteti citi aici) in perioada de test. Pentru toate fotografiile, povesti si impresii din calatorie invit pe blog! La sfarsitul articolului am pregatit explicatia titlului… 🙂

MSC Fantasia - Piscina acoperita
MSC Fantasia - Piscina acoperita (Sigma 12-24mm)
MSC Fantasia ancorata in portul din Tunisia
MSC Fantasia ancorata in portul din Tunisia (Canon 24-105mm)
Pe ruta maritima "300", in drum spre Barcelona
Pe ruta maritima "300", in drum spre Barcelona (Canon 24-105mm)
Pe langa Coasta Siciliei, in drum spre Tunisia, la apus
Pe langa Coasta Siciliei, in drum spre Tunisia, la apus (Sigma 12-24mm)
Tunisia... tara unde totul se negociaza
Tunisia... tara unde totul se negociaza (Canon 24-105mm)

Acestea sunt doar cinci din cele peste 3000 de fotografii pe care le-am realizat in aceasta excursie. Restul sunt pe blog. Nu imi ramane decat sa va recomand sa incercati o astfel de aventura, macar odata!

Si ca sa va explic titlul articolului, traseul excursiei ne-a purtat peste „mari si tari”, astfel: zbor Bucuresti-Milano, apoi tren pana la Genova, acolo unde ne-am imbarcat pe vasul de croaziera. Itinerarul excursiei a inclus opriri in porturile din Napoli, Palermo, Tunis, apoi pauza o zi – am traversat pe mare Mediterana si ne-am oprit in Barcelona. De acolo am plecat seara spre Marsilia iar in ultima noapte „pe mare” am navigat spre Genova, unde am debarcat, am luat trenul spre Milano, autobuzul pana la Aeroport si dupa un zbor de doua ore am aterizat inapoi pe Otopeni. In ultima zi, dimineata am mers cu vaporul, apoi cu trenul, autobuzul si avionul in mai putin de 12 ore. O experienta pe cinste!

 Pentru restul fotografiilor, alaturi de alte povesti si impresii din calatorie invit pe blog!

Acest articol face parte din categoria “La Drum”. Seria va prezenta experienta noastra cu aparatele, obiectivele si accesoriile foto alese de noi pentru excursiile si turele foto pe care le organizam. Urmariti tag-ul “La drum pentru a afla pareri cat mai obiective despre echipamente testate in conditii reale. Sunt aparate, obiective si accesorii foto pe care chiar noi le alegem pentru a le utiliza la capacitate maxima pe parcursul turelor foto.

6 COMENTARII

  1. Sunt ft frumoase fotografiile.It-i doresc succes in continuare,Calin Stan.

  2. Celebrul Canon 24-105 cu IS. Il am pe wishlist. Iar Sigma asta wide, presteaza bine, se pare!

  3. Buna 🙂 Si eu am fost pe acceasi ruta, in coraziera, acum un an, in luna de miere. Doar ca pe MSC Preziosa 😀 Anul acesta mergem din nou., doar ca de data aceasta cu un Nikon D5100 si un obiectiv AF-S NIKKOR 18-55 mm. Vreau sa mai iau inca un obiectiv. cE imi recomanzi?

Comments are closed.