sfatul-saptamanii

De foarte multe ori suntem impresionati de o anumita fotografia si ne dorim cu tot dinadinsul sa facem si noi acea imagine. Nu este neaparat ceva rau in asta, insa cu siguranta daca o sa gandim asa nu o sa venim cu nimic nou, ci cu o alta interpretare a aceluiasi subiect, de foarte multe ori celebru. Exista locuri in care aproape ca nici nu mai poti veni cu ceva nou, atat sunt de fotografiate, insa anumite momente pot fi numai ale tale.

Piata Sfatului - Brasov | Foto: Dan Dinu
Piata Sfatului – Brasov | Foto: Dan Dinu

Date tehnice: Nikon D300, obiectiv 12-24mm (foto 17mm), diafragma f/18, timp de expunere 30s, ISO 200

Am avut bafta sa prin de doua ori in Piata Sfatului din Brasov, o „inundatie” data de niste ploi abundente, iar imaginile pe care le-am reusit in acele momente au fost cu totul aparte. De ce? Pentru ca probabil ati vazut multe imagini din acest loc emblematic al Brasovului, poate ca ati facut si voi multe poze aici, insa cate dintre ele aveau aceasta atmosfera? Eu pot spune ca am fost doar norocos, insa personal nu am mai vazut o imagine asemanatoare pana acum, nici la fotografii din zona. Asta nu inseamna ca nu mai exista astfel de cadre, ci doar ca este unul mai atipic si mai putin obisnuit.

Ca sa concluzionez intr-o oarecare masura, incercati sa fiti creativi si sa vedeti potential acolo unde exista. O imagine cu o abordare noua a unui subiect obisnuit, va fi mereu apreciata pentru unicitate. Cu totii am vazut imagini cu Venetia inundata de flux si ne-am minunat de frumusetea acelui loc, ei bine iata ca se poate face acest lucru chiar si in Brasov. 🙂

Sunt mai multe lucruri care pot da unicitatea unei imagini, printre care se numara: unghiul de abordare, compozitia, ora sau perioada, chiar si editarea, insa poate cel mai interesant aici cred ca este momentul ales. Toate celelalte sunt intr-o oarecare masura repetabile, bineinteles ca nu identice, insa anumite momente pot fi unice. Trebuie doar sa aveti noroc sa le traiti si sa aveti prezenta de spirit sa le vedeti si fotografiati corect.