Bucharest City Tour
Bucharest City Tour

Pe 15 august am profitat de asa-zisa „zi libera” pentru a vizita Bucurestiul ca un turist. Si, cum poti vedea cel mai bine orasul altfel decat l-ai cunoscut pana acum, decat cu o plimbare cu autobuzele rosii cu etaj, cunoscute de catre turistii straini sub denumirea de „Bucharest Open Tour„?

Zis si facut: am asteptat primul open tour in care am gasit locuri „in fata”, pentru a putea filma peste geam si ne-am urcat. Biletul costa 25 de lei de persoana dar este valabil 24 de ore (va puteti urca in oricare din cele sase autobuze etajate, oricand, pe parcursul intregii zile). Turul dureaza cam o ora si zece minute, din care aproximativ 50 de minute este plimbarea efectiva. Restul de douazeci de minute le petreceti asteptand sa plece autobuzul din statia de la Unirii sau de la Piata Presei… In orice caz, traseul este destul de interesant iar orasul pare mai frumos vazut de la inaltimea… autobuzului. Nu se compara cu un open-tour in Paris, dar chiar si asa merita experimentat. 🙂

Am filmat cu un Canon 60D (review) ales special pentru tura asta si un obiectivul fisheye Samyang 8mm f/3.5 (review). Atat DSLR-ul cat si obiectivul s-au comportat impecabil, motiv pentru mine sa vi le recomand din nou, cu aceasta ocazie. Am ales un fisheye pentru ca am vrut sa cuprind o imagine cat mai panoramica a intregului oras, pe care nu o puteam obtine altfel intr-o filmare, fara un obiectiv cu o focala atat de scurta. Singura problema a fost lipsa stabilizarii imaginii, care ar fi fost utila pe gropile din Bucuresti… 🙂

Asadar, va invit sa vedeti filmuletul, in Full HD si Full Screen. 🙂

Bucharest City Tour
Bucharest City Tour

5 COMENTARII

  1. Am renuntat la 10 min din timpul meu pretios si am urmarit videoclipul. A meritat! Vazut prin obiectivul tau Bucurestiul pare si este o capitala europeana. Mai sunt lucruri de facut, dar nici Parisul nu este perfect. Noi, cei nascuti in Bucuresti si cei care alergam zi de zi prin el suntem usor plictisiti si obisnuiti, dar un strain cred ca il vede cu alti ochi si il apreciaza. Nu prea mai sunt gropi, doar guri de canal prost proiectate de inginerii vremii noastre. Cei care circula cu masina prin tara stiu ca Bucurestiul sta bine la capitolul "drumuri".

  2. Este interesanta plimbarea cu autobuzul turistic. Eu n-am filmat pt ca nu am avut un obiectiv atit de wide. Chiar imi place cum se poate filma cu acest obiectiv fisheye Samyang 8mm .

  3. Exista pe lumea asta o gramada de aparate, inventate pentru a usura efortul omului in anumite situatii. Un apart foto profesionist, este dotat cu o multime de facilitati in vederea realizarii de fotografii cat mai profesionale. Ca o extensie a modului FOTO, a fost introdusa si posibilitatea de a filma, dar aceasta nu are dotarea de facilitati pe care o poti utiliza la o camera video.
    Nu inteleg de ce se incapataneaza unii sa utilizeze un aparat FOTO pentru a filma? Este ca si cand as participa si eu la un concurs de fotografii cu un stop-cadru dintr-un film. Evident ca juriul, citind in propietatile atasate cadrului digital, ar gasi tot felul de piedici (este buna poza dar … nu este atat de clara, a fost facuta cu o camera video, nu are profunzime, nu a marit putin diafragma, etc.)
    Dar asa este viata…unora le place sa fotografieze si sunt indaratnici in a utiliza o camera video, iar cei care sunt pasionati de filmare, nu vor in ruptul capului sa faca poze cu un aparat foto, pentru ca au si ei o "extensie" la camera video. Si mai exista o categorie (foarte raspandita!!!) … cei care au o "scula meseriasa" de telefon, care face de toate…filmeaza, pozeaza, intra pe net, are si GPS…!!!
    Oare cand se va inventa "scula" SUPREMA" care sa le faca BINE pe toate?

Comments are closed.