Cel mai scump obiectiv din lume este Leica APO-Telyt-R 1600 mm f/5.6, un obiectiv unicat, fabricat de compania germana in urma unei comenzi speciale venite din partea Seicului Saud Bin Mohammed Al-Thani al Quatarului. Seicul, un impatimit al fotografiei, a comandat obiectivul pentru colectia sa privata. Obiectivul a costat nu mai putin de doua milioane de dolari (mai exact 2,064,500 USD).

Obiectivul este compatibil cu montura tip baioneta Leica R, focalizarea se face exclusiv manual, are o lungime de 1.5m si cantareste nu mai putin de 60 de kg. Distanta focala fixa de 1600mm ofera un unghi de cuprindere de doar 1,5 grade. Obiectivul este compatibil si cu teleconvertoarele Leica 1.4x si 2.x, ajungand astfel pana la o focala maxima de 3200mm si diafragma f/11.

Pana acum nu au fost publicate fotografii realizate cu acest obiectiv. Detalii despre obiectiv aici.

Leica APO-Telyt R 1600mm f/5.6
Leica APO-Telyt R 1600mm f/5.6
Leica APO-Telyt R 1600mm f/5.6
Leica APO-Telyt R 1600mm f/5.6

 

 

5 COMENTARII

  1. Asta nu mai e pentru wildlife, e foarte greu de plimbat in natura, de miscat…e doar moftul unuia cu bani. Eventual e bun la urmarit sotia/prietena de la serviciu/birou fara sa platesti oameni pentru asta :)) Oricum, respect pentru Leica, sigur e optica de ultima generatie in acest obiectiv.

  2. "Pana acum nu au fost publicate fotografii realizate cu acest obiectiv"… se pare ca seicul fie nu e chiar asa de impatimit in ale fotografiei fie nu are pagina Seic Photography pe Fb! :))

  3. Cea mai… cel mai… cea mai scumpa masina… cel mai scump celular din lume… cea mai nu-stiu-ce… cel mai scump obiectiv… oamenii cu cei mai multi bani si cu… cea mai putina imaginatie…

Lasă un răspuns