In aceste zile va scriu din Grecia, unde particip la infotrip alaturi de alti bloggeri, fotografi si jurnalisti. Ieri am plecat din insula Corfu, asadar a sosit momentul sa va povestesc despre ea si sa va arat ce puteti vedea intr-una din cele mai cunoscute si mai frumoase insule grecesti.

image

image

Insula Corfu si in special capitala sa – Corfu Town – este locul unde arhitectura in stil venetian se imbina cu traditiile si ospitalitatea greceasca. Canalul navigabil, cetatile de aparare (au doua in acelasi oras!), stradutele intortochiate pe care te poti pierde usor – “furat” fiind de cladirile cu arhitectura italiana, cu scutere si masini mici care misiuna in toate directiile – formeaza un oras care pare ca nu isi dezvaluie niciodata secretele in totalitate, mici macar pentru “calatorii de profesie”. Un oras ridicat pe o insula mica dar cu peisaje care iti taie respiratia, cu golfuri ascunse si pesteri la tot pasul, pe care le poti explora de pe mare, dar si cu plaje intinse si insorite (unele decorate “Blue Flag”), cu palmieri, chiparosi si cactusi. Un oras plin de istorie dar care ofera activitati pentru toate varstele. Clima blanda, soarele abundent si apa linistita fac din insula Corfu o destinatie de vacanta ideala atat pentru cei care cauta relaxarea cat si pentru cei care practica sporturi nautice.

image

image

Am ajuns acum pentru a doua oara in insula Corfu, participand la infoturul #GreekExplorer, organizat de TurismMarket si agentia de turism turoperatoare Tramp Travel. “Asistent” de calatorie imi este noul Nikon D7200, pe care Nikon Romania a avut amabilitatea de a mi-l da in aceasta aventura. Acum, cand scriu aceste randuri, sunt in autocar indreptandu-ma spre Muntele Olimp, urmatorul punct de pe harta pe care il vom explora. Dar, ca si data trecuta cand am plecat din insula Corfu pot spune ca o parte din mine a ramas pe insula, undeva intre stradutele cu pavaj pe care au calatorie acum sute de ani chiar navigatorii venetieni si cetatea pe care otomanii nu au reusit sa o cucereasca niciodata, desi au ravnit la aceasta insula deosebita. Pana revin din aventura greceasca si apuc sa public impresiile de calatorie Dar si reviewul complet despre noul Nikon D7200, pe care stiu ca il asteptati, va las acum cu un set de imagini din capitala insula Corfu, fotografii care ilustreaza doar o parte din atmosfera unui loc in care sigur am sa mai revin.

image

image

Pentru cei care sunteti curiosi cu ce am surprins aceste imagini, trebuie sa stiti ca ele au fost facute cu noul Nikon D7200 si obiectivul 18-140mm, pe care l-am ales special pentru aceasta aventura, fiind foarte potrivit pentru fotografii de calatorie si travel, datorita zoom-ului generos. Am vrut un kit foto cat mai “light”, asa cum ii sta bine unui calator si am lasat trepiedul acasa, cadrele de noapte fiind realizate cu Nikon D7200 la valori Iso cuprinse intre 1600 si 6400, punand la incercare si sistemul de stabilizare al obiectivului 18-140mm, indispensabil pentru imaginile realizate seara. Fotografiile l-am transferat apoi prin WiFi pe smartphone, unde l-am prelucrat sumar cu noul Snapseed 2 (mici ajustari de contrast, saturatie, crop etc) si apoi le-am publicat pe Facebook si Instagram, live, pentru a le impartasi tuturor celor care ma urmaresc acolo sau urmaresc tagul #GreekExplorer. Datorita lui Nikon D7200, care are WiFi integrat, am putut astfel sa public rapid aceste imagini din calatoria mea pe retelele sociale si – acum – aici pe blog, fara a mai apela la un laptop. Simplu si rapid, direct de pe strada, din hotel sau chiar din autocar, intre doua destinatii!

image

image

Cam atat pentru acum. Eu plec sa vizitez satele traditionale de la poalele muntelui Olimp, iar pe voi va las cu alte cateva imagini din superba insula Corfu!

Acest articol a fost scris in infoturul “Greek Explorer: Corfu, Evia si Grecia Continentala” organizat de TurismMarket.com in parteneria cu agentia de turism TrampTravel.ro si cu sprijinul Nikonisti.ro, TravelWithaSmile.net, Lamonza si Art  & Craft.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Leave a Reply