Epson L800
Epson L800

Compania Epson a prezentat astazi dimineata prima imprimanta foto profesionala cu jet de cerneala care dispune de un sistem propriu CIS (Continuous Ink System), din oferta sa. Modelul Epson L800 poate tipari pana la 1800 de fotografii in format 10×15 cu un singur set de cartuse de cerneala. Sistemul CIS integrat este compus din sase culori, fiecare avand cate 70ml.

Epson L800 poate face printuri de calitate profesionala pe diverse tipuri de media, atingand o viteza de tiparire de pana la cinci fotografii pe minut in format 10×15 (o fotografie in 12 secunde). Marimea maxima a printurilor ce pot fi realizate cu L800 este formatul A4. Rezolutia de printare maxima este 5760 × 1440 dpi daca se folosesc medii de tiparire adecvate si sistemul Epson RPM (Resolution Performance Management).

Update: Epson L800 costa 1329 Ron si este deja in stoc!

Update 30 Martie: Citeste aici review-ul nostru detaliat despre Epson L800.

Epson L800
Epson L800

Am avut ocaiza sa testam intens noul Epson L800 si vom reveni cu un review amanuntit in zilele urmatoare! Dupa peste 300 de fotografii tiparite in ultimele zile, impresiile sunt pozitive. Epson L800 este usor de configurat si de utilizat, are un software intuitiv, care se instaleaza usor si e compatibil cu majoritatea configuratiilor si sistemelor de operare actuale. Desi nu este o imprimanta perfecta (veti vedea de ce in review-ul pe care il pregatim), Epson L800 a trecut cu brio de toate testele la care am supus-o. Calitatea printurilor este la superlativ si asta e tot ce conteaza!

Epson L800
Epson L800

In pachet cu imprimanta L800 sunt incluse sase sticle individuale de cerneala originale Epson, de cate 70 ml fiecare pentru umplerea cartuselor – negru, cyan, magenta, galben, light cyan si light magenta – oferindu-va un raport calitate/pret foarte bun. Fiecare set de sticle de cerneala de mare capacitate poate lista pana la 1.800 de fotografii 10 × 15 cm, de inalta calitate, oferind un cost foarte scăzut per fotografie. Imprimanta poate tipari si pe CD-uri cu suprafata de printare.

Epson L800 - cartusele sistemului CIS
Epson L800 - cartusele sistemului CIS

Epson L800 este o imprimanta foto profesionala ce se adresaeza in primul rand fotografilor care listeaza un volum mare de imagini, cum ar fi fotografii de eveniment, de wedding, cei care lucreaza in mini-studiouri foto sau – de ce nu – pentru fotografii entuziasti care prefera sa isi pastreze amintirile in format tiparit si sa aiba controlul total asupra printului, fara a mai apela la un laborator foto specializat. Solutia CIS de la Epson este o alternativa reala, de calitate, la sistemele asemanatoare dezvoltate de producatorii independenti, care puteau fi adaptate altor modele de imprimante. Epson L800 ofera toate avantajele unui sistem CIS dedicat, dar la un raport calitat/pret mai bun si – in primul rand – avand garantia calitatii Epson.

Epson L800 - Vizualizarea nivelului de cerneala in cartuse
Epson L800 - Vizualizarea nivelului de cerneala in cartuse

 

5 COMENTARII

  1. Buna ziua. Dupa cele citite mai sus, vreau sa spun din start ca sunte-ti in mare eroare atunci cand numiti aceasta imprimanta, o "imprimanta foto profesionala". Imprimanta Epson L800 are la baza ei modelul P50 care nu este o imprimanta profesionala si care nici macar nu are vreo modificare majora in afara faptului ca are un ciss incorporat (cei drept, il putem numi original). Sper ca cei de la Epson sa fi testat acel ciss inainte de al scoate pe piata (dar sunt sigur ca au facut-o deja). Detin 3 imprimante Epson P50 care dupa aproape 3.500 de printuri A4, am ramas doar see you una, functionabila 100%. In legatura see you cele 2, am folosit pe ele un ciss achizitionat din Romania. Dar sa las la o parte rautatile, pot spune despre P50 ca isi face treaba bine pana in 1.000-1.500 printuri A4, apoi pot aparea probleme la capul de printare, adica probleme de aliniament al jetului de cerneala. Saptamana viitoare am sa achizitionez si eu un L800 si apoi voi revenii see you alte comentarii concrete pe aceasta imprimanta.

  2. Am aceasta imprimanta de aproape o luna,am printat pe diferite formate,dar numai cu hartie epson,dupa cateva sute de printuri calitatea este buna spre excelenta in functie de tipul de hartie;intr-adevar,nu este o imprimanta profesionala,nici nu are cum la pretul asta!!!.Este totusi o imprimanta cu care iti faci treaba destul de bine,calitate mult peste multe din din laboratorele din oras.Cat va rezista,la cate printuri,nu stiu,voi vedea in timp.Nici cerneala Dye de la epson nu stiu cat va rezista,voi vedea.Recomand aceasta imprimanta celor cu buget Low.Cumparti-o oameni buni,isi merita fiecare banut!

  3. am cumparat o imprimanta epson L800 de o saptamana si acum nu mai scoate deloc nu da nici o eroare am curatat capul pe intens de 2 ori di tot nu scrie nimic precizez ca robinetul e deschis
    daca ati intalnit aceasta probleme poate imi spuneti ce sa fac
    cu respec

Lasă un răspuns