Filtrele B+W – Perfectiune pentru lumina, tot ce e mai bun pentru imagine

Fabricarea filtrelor B+W
Fabricarea filtrelor B+W

Schneider Optics ofera patru exemple de tehnologii de tratare sticlei filtrelor: un singur strat, NC (normal coating) – mai multe straturi, MRC (Multirezistent coating) – mai multe straturi rezistente, MRC nano – mai multe straturi rezistente folosind tehnologia nano.

Filtrele B+W (Bierman + Webber)  sunt fabricate in Germania de Schneider Optics, care si-au inceput activitatea in 1947 in Berlin. Uniunea dintre B+W si Jos. Schneider Optical Works a generat progrese importante in sistemele de tratare multistrat a filtrelor (MC – multi-layer coating).

Filtrele B+W
Filtrele B+W

B+W este primul producator care a oferit MRC, un sistem de protectie a lentilei prin acoperirea cu mai multe straturi care este aplicat sub forma de vapori in camere e vid supertehnologizate. MRC este extrem de rezistent la zgarieturi  si reduce foarte mult reflectiile nedorite. In plus, suprafata cu proprietati de respingere a apei si praf face curatarea lentilei foarte usoara, prin urmare filtru joaca si un rol de protectie pentru obiectiv.

Acoperirea sticlei este cel mai important element al unui filtru, pentru ca acesta nu trebuie sa intervina in calitatea opticii. MRC are sistemul de multi-straturi (7+1 pe fiecare parte) care asigura o reducere maxima a reflectiilor, eliminand astfel luminile nedorite din imagine. In acest fel se por atinge culori mai vibrante si contraste mai puternice. Data fiind reflectia reziduala mica, de doar 0.5%, MRC previne aparitia imaginilor dublate sau a ”fantomelor” in fotografii.

Fabricarea filtrelor B+W
Fabricarea filtrelor B+W

Mai mult, MRC previne zgarierea filtrelor protejandu-le prin stratul exterior foarte dur, pastrand astfel calitatile optice. Acest start face ca suprafata filtrului sa respinga apa si praful, curatarea lentilei devenind foarte usoara.

Noul sistem de acoperire MRC cu nanotehnologie – prezenta pe toate filtrele XS-PRO Digital – a transformat radical stratul exterior, crescand foarte mult rezistenta lui. Caracteristicile specifice tehnologiei nano, precum efectul lotus, produc un efect de granulare a apei, care face curatarea suprafetei filtrelor mult mai simpla, usoara si rapida

Reprezentant Schneider Optical in Romania: Simus Trading – Photosetup, www.photosetup.ro

Lasă un răspuns