Filtrele foto Schneider B+W: pentru o fotografie digitala de calitate

Filtrele B+W Schneider Optics
Filtrele B+W Schneider Optics

Istoric – mai mult de 60 de ani in slujba calitatii.

Compania producatoare de filtre foto B+W (Biermann+Weber) a fost fondata in anul 1947 la Berlin/Germania de catre cei doi parteneri de afaceri care au dat atat numele companiei cat si brand-ului de filtre B+W.

In 1985, compania se uneste cu producatorul german Jos. Schneider Optical Works din Bad Kreuznach ocazie cu care au extins gama de filtre  B+W, producand pe langa filtrele foto si o gama de filtre cu diferite aplicatii in stiinta si tehnologie.

Se inregistreaza de asemenea un progres semnificativ in productia filtrelor MC- multi-layer coating, filtre care ofera o rezistenta  mai mare. Astfel,  B+W devine primul producator din lume de filtre care ofera o solutie inovativa de protectie a filtrelor fata de apa si impuritati prin procesul MRC ( multi-layer coated ) care in plus fata de protectia antireflexie oferita, ofera o rezistenta marita si fata de zgarieturi.

Tehnologie moderna – calitate maxima

B+W: Filtre profesionale pentru fotografie digitala
B+W: Filtre profesionale pentru fotografie digitala

In Bad Kreuznach, o tehnologie moderna utilizata in procesul de fabricatie, produce filtre de cea mai inalta precizie optica din lume,  in diferite tipuri si diametre multiple. Controlul calitatii este factorul cheie in procesul de productie, fiecare filtru fiind atent controlat, individual, asa incat, atunci cand iese pe piata un filtru purtand numele B+W, sa respecte cele mai inalte standarde de calitate caracteristice brand-ului dar mai ales necesare realizarii unei fotografii de calitate.

Materia prima- sticla Schott

B+W
B+W

Cu o recunoastere la nivel international, filtrele B+W sunt intr-un continuu proces de optimizare a controlului calitatii care incepe intai cu materia prima – sticla.
Pentru productia filtrelor de cea mai inalta precizie B+W, se utilizeaza sticla Schott deoarece doar Schott reprezinta garantia sticlei de calitate superioara produsa in Germania.
In localitatea Bad-Kreuznach, masinile controlate in totalitate de computere, prelucreaza si slefuiesc sticla Schott aducand-o din stare bruta, in cele mai precise si spectaculoase tipuri de filtre in diametre diferite.

La B+W, angajamentul ferm fata de clienti este calitatea maxima. Dezvoltarea continua a  aparatelor  foto permite utilizatorilor sa obtina fotografii bune. Insa, utilizarea unor filtre ieftine si implicit de o calitate mai slaba, poate reduce semnificativ calitatea imaginii obtinute. De aceea, intotdeauna este bine sa luati in considerare calitatea filtrelor daca doriti fotografii de calitate, iar filtrele B+W va garanteaza acest lucru.

Calitate filtrelor B+W

In mod special in fotografia digitala, filterele B+W sunt unelte importante, utilizate pentru imbunatatirea calitatii imaginii. De exemplu, un filtru polarizare B+W ofera culori mult mai saturate si un contrast accentuat deoarece nuanta limpede gri-bleu tipica unei zile insorite, este filtrata inainte ca senzorul aparatului sa genereze informatia inregistrata. Daca razele ultraviolete sau infrarosii cauzeaza  ceata sau umbre, filtrele B+W de tip UV sau IR atasate in fata obiectivelor, pot asigura o mult mai mare stralucire si claritate fara ajustari in Photoshop. Cu alte cuvinte, filtrele B+W rezolva problemele inainte ca ele sa apara.

Montura filtrelor B+W

Filtrele B+W
Filtrele B+W

Un rol foarte important il detine montura filtrelor, desi acest lucru este desori subestimat de catre utilizatori. Montura trebuie sa fie executata in asa fel incat sa nu cauzeze presiune in sticla. Inelul filtrelor B+W este un aliaj special rezistent, vopsit negru pentru a asigura un finisaj anti-reflectie.

In afara monturii standard F-Pro care ofera o calitate de exceptie, destinata in general obiectivelor ’TL’ pana la cele mai variate obiective ’wide’ standard, B+W ofera montura foarte ingusta de tip ’Slim’ , utilizata cu precadere la obiectivele ’Wide extreme’, acest lucru fiind foarte important deorece elimina vignetarea.

Datorita calitatii exceptionale, filtrele B+W sunt in acceptul celor mai inalte exigente ale marilor producatori de obiective, garantand optimul in ceea ce priveste calitatea imaginii.

Reprezentant B+W in Romania : Simus Trading / Photosetup www.photosetup.ro

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    1) Pentru Nikon D50 cu un obiectiv Nikon Zoom Super Wide Angle AF 18-70mm f/3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor Autofocus Lens for Digital Cameras pot achizitiona Carl Zeiss T* Pol Filter 67mm – filtru de polarizare circulara sau SCHNEIDER/B+W filtru Close-up +1 67 mm/ +2/ +3/ +4/ +5?
    2) Ce stiti despre lentila SCHNEIDER/B+W? Dar despre marci pentru filtre precum Marumi, Praktica, Hoya, Kenko, Sigma, Tamron, LensBaby, Nikon?
    Multumesc!

Lasă un răspuns