Pana apuc sa scriu un test mai detaliat, sa va arat cateva fotografii din acest weekend realizate cu Nikon P7700  (2299 lei aici). Desi am plecat in cautarea „culorilor toamnei” nu am gasit decat o toamna mohorata, cu (foarte) multa ceata si ploaie. In putinele momente in care vizibilitatea a depasit 50 de metrii, am surprins imaginile de mai jos. Probabil ca peste doua saptamani vremea va fi mai favorabila fotografilor si toamna isi va intra cu adevarat in drepturi. Deocamdata frunzele abia au unceput sa se „ingalbeneasca”…

Cu Nikon P7700 in test
Cu Nikon P7700 in test

Cateva impresii despre Nikon P7700, pana acum:

 • Calitatea imaginilor este la superlativ. Imaginile ce se pot utiliza fara probleme in print chiar si la ISO 1600 (pentru vizualizare pe ecran poti trage si cu ISO 3200 fara probleme).
 • Filmare Full HD de calitate, dar zoom-ul in timpul filmarii este foarte lent. La fel si focalizarea pe film.
 • Lipsa vizorului optic poate fi un impediment pentru unii, dar eu nu i-am simtit lipsa prea mult…
 • In cazul imaginilor statice, focalizarea este rapida si precisa, in conditii de iluminare buna. Seara sau in zone cu contrast foarte scazut trebuie insistat
 • Accesul la functii este facil si posibilitati de personalizare multiple (doua butoane „Fn”, cu functii custom, de exemplu)
 • Obiectivul luminos te ajuta sa faci fotografii seara sau noaptea, fara trepied
 • Posibilitatea de a-i atasat microfon extern este un plus
 • Setari foarte amanuntite pentru anumite functii (de exemplu, Bracketing de expunere si de balans de alb, acolo unde poti seta numarul de cadre (3 sau 5), intervalul si ordinea cadrelor (setari care de obicei le-am gasit doar pe DSLR-uri)
 • Foarte util butonul dedicat pentru blocarea expunerii (AE-L) si posibilitatea de a decupla masurarea expunerii de butonul declansator.
 • Poti seta manual puterea blitzului integrat (pop-up) in pasi de la 1/1 la 1/64. Nikon P7700 este compatibil si cu sistemul de blitzuri wireless Nikon.
 • Balansul de alb automat isi face bine treaba (printre cele mai reusite compacte pe care le-a intalnit pana acum, din acest punct de vedere)
 • Inregistrare JPEG (Fine/Normal) si RAW (NEF). Sau JPEG+RAW simultan. Sau JPEG la 6 megapixeli si RAW la 12… sau cum vreti voi. Este un aparat ce se poate personaliza foarte usor, dupa cum spuneam…
 • In aceasta categorie de aparate ecranul LCD rabatabil ar trebui sa fie standard… Din fericire, Nikon P7700 este dotat cu un astfel de ecran.
 • Nu inteleg de ce nu pot porni camera daca ecranul este intros invers. Nikon spune ca in acest fel se evita situatiile cand aparatul poate porni singur in geanta foto (prin apasarea accidenctala a butonului on/off). E corect, dar mi-ar fi placut sa pot seta eu aceasta „functie” din meniu, deoarece mi se pare frustrand sa apas pe ON si camera sa nu ponreasca, ca apoi dupa cateva secunde sa imi dau seama ca ecranul este de fapt intors…
 • Ramanand tot la ecran, nu poti face poze cu ecranl stins. Nici intors invers. Ar fi fost o functie utila daca vrei sa fotografiezi fara sa fi observat (am folosit functia asta la X10… ).
Pentru cei care vor ridica o spranceana atunci cand vor vedea imaginile de mai jos, trebuie sa stiti ca da, ele sunt prelucrate in Lightroom la nivel de contrast si luminozitate. In review-ul complet al lui P7700 va voi prezenta imaginile originale, needitate. Fotografiile le-am prelucrat din JPEG (din pacate!), deoarece inca incerc sa gasesc un update pentru Lightroom care sa deschida fisierele RAW ale acestui model, fiind un model nou care inca nu este suportat de producatorii de software. Nikon P7700 a fost lansat in vara acestui an si se gaseste deja in magazinele de specialitate, de exemplu aici.
Alte imagini cu Nikon P7700:

P.S. Cam asa era vizibilitatea la Sirnea, sambata la ora 16…

2 COMENTARII

  • mi-ar fi greu sa aleg intre cele doua acum. cert e ca ambele au atuurile lor. de exemplu fuji x10 are o gama dinamica mai mare, dar are fisierele RAW dificil de procesat (doar cu soft propriu). Nikon P7700 filmeaza mai bine si are multe optiuni pe partea de filmare, dar focalizeaza greoi cand filmezi iar zoom-ul e foarte lent. P7700 are o focala mai versatila (ajunge pana la 200mm vs. 120 la X10), pe cand X10 e mai user-friendly (cel putin eu m-am obisnuit cu meniul mai bine la fuji decat la nikon)… ce sa zic, avantaje si dezavantaje. vreau sa fac si un test comparativ ISO intre cele doua (acum ca le am pe ambele simultan pe birou… ) si chiar sunt curios ce rezultate voi avea. cam asta e pe scrut. dificil de ales. clar fata de P7100 actualul model e un mare pas inainte. probabil daca as fi nikonist convins as alege P7700

Lasă un răspuns