Daca v-ati intrebat ce camere foto-video au fost utilizate pentru a inregistra saltul de acum doua zile, puteti sa aflati acum. Pentru a inregistra imagini din timpul sariturii care a doborat cel putin doua recorduri mondiale, specialistii care au asigurat suportul tehnic pentru saltul lui Felix Baumgartner au dezvoltat un sistem special format din camere foto si video care au surprins imagini din timpul saltului unic.

Sistemul de camere montat pe costumul-presurizat
Sistemul de camere montat pe costumul presurizat

Astazi, echipa Red Bull Stratos prezinta un scurt video „making-of” despre camerele foto si video pe care le-au utilizat pentru a surprinde evenimentul. Pe scurt, pe langa camerele video care inregistrau imagini de pe Pamant sau cele montate pe capsula care l-a dus pe Felix la limita stratosferei, cinci camere foto/video au fost montate chiar pe costumul presurizat pe care l-a purtat Felix Baumgartner in timpul saltului. Imaginile au fost inregistrate cu camere video Red ONE si V-DSLR Canon 5D Mark II, care au surprins atat secvente video cat si cadre statice. Conditile dificile au impus o abordare tehnica unica, astfel ca aparatele alese pentru a surprinde imaigni din timpul saltului trebuiau sa reziste si sa inregistreze in conditii extreme. Camerele principale (un Canon 5D Mark II si un Red One) au fost modicate pentru a putea fi controlate de la distanta (de pe sol) si au fost introduse intr-un container special, presurizat si racit cu nitrogen.

Eu cel putin ma bucur sa aflu azi ca un aparat identic cu cel pe care il detin, un Canon 5D Mark II, a corespuns cerintelor tehnice impuse si a ajutat la inregistrarea unui astfel de eveniment unic.

In total, saltul a fost inregistrat cu nu mai putin de 35 de camere foto/video, care au asigurat atat documentarea intregului eveniment cat si transmisiunile live de care s-au putut bucura cei care au urmarit saltul lui Felix. Despre sistemele video, echipa tehnica Red Bull Stratos a subliniat:

To achieve a live broadcast from 23 miles above the Earth, an optical ground tracking camera system was developed, from infrared to high definition cameras. It really is like an airborne TV studio!

Daca nu ati urmarit saltul de acum doua zile, cam asta a vazut Felix in timp ce se indrepta spre Pamant (imagini surprinde de una din camerele V-DSLR Canon 5D Mark II montate pe piept):

Mai multe imagini si secvente video pe siteul Red Bull Stratos.

Inregistrarea completa a sariturii:

1 COMENTARIU

  1. a fost chiar superr jur… astept curand sa apara totu in bluray…. as vrea sa vad live cum sa filmat cu 4k rezolutie…. asa sa zis.. ca aveau camere de 4k……. ma gandesc ca brutu acestei video filmare cu red one este o nebunieeeeeeeeeee complecta…

Lasă un răspuns