Daca ajungi prin Viena si iti place fotografia, ai cel putin doua variante de a-ti petrece timpul: vizitand Muzeul Westlicht de Fotografie si/sau Muzeul Tehnic din Viena – Technisches Museum Wien. Daca pe primul l-am vizitat anul trecut si ti-am aratat ce gasiti in el aici, anul acesta i-a venit randul Muzeului Tehnic. Nu m-am dus acolo neaparat pentru fotografie ci pentru muzeu in sine, dar m-am bucurat sa gasesc o intreaga „aripa” a muzeului dedicata istoriei fotografiei dar si a cinematografiei si televiziunii.

Toate fotografiile din acest articol sunt realizate cu Sony A7R II. Articol scris in cadrul proiectului WinterExplorer 2017, realizat de ClubulFoto si TravelWithaSmile.net in parteneriat cu Biroul de Turism al Austriei.

Muzeul Tehnic din Viena
Muzeul Tehnic din Viena

Infiintat in 1909, Muzeul Tehnic gazduieste o colectie impresionanta de exponate, din toate domeniile tehnologice. Desi zona dedicata strict aparatelor foto si a evolutiei lor nu este la fel de bogata in exponate precum cea a muzeului Westlicht, la Muzeul Tehnic accentul se pune pe evolutia fotografiei – inclusiv perioada si incercarile in domeniul fotografiei stereoscopice de la inceputul anilor 1900 – si trecerea, treptat, la motion-picture, aparitia filmului mut si, apoi, dezvoltarea in paralel a fotografiei si a cinematografiei.

Sunt expuse atat aparate foto si camere video dar si accesorii si elemente conexe, sisteme de sonorizare si chiar si un studio de televiziune functional. Astfel, daca esti interesat, poti afla cum decurge tot procesul, de la inregistrare si mixaj pana la broadcasting

Asadar, daca te pasioneaza tehnologia si fotografia si ai de petrecut 2-3 ore in Viena, iti recomand sa faci o vizita la Muzeul Tehnic. Pe langa sectiunea dedicata fotografiei si cinematografiei vei gasi si exponate din industria grea, automobile, sisteme de transport feroviar (inclusiv o locomotiva semi-functionala), avioane si elicoptere, sisteme de transport pe cablu dar si sectiuni inedite, precum istoria dezvoltarii electricitatii si a iluminatului stradal, istoria aspiratoarelor sau cea dedicata roboticii. Nici cei mici nu se vor plictisi, daca te vor insoti: muzeul are o sectie dedicata jucariilor vechi, mecanice sau nu dar si multe exponate touch&try

  • Adresa muzeului: Str. Mariahilfer nr. 212, cu tramvaiul 60 direct de la Westbanhof, de exemplu.
  • Program: in timpul saptamanii 9-18, in weekend si de sarbatori 10-18.
  • Cost bilet adult: 11 Euro/persoana. Intrarea este libera pentru cei sub 19 ani.
  • www.technischesmuseum.at

Iata cateva imaginii din galeria dedicata istoriei fotografiei si a cinematografiei:

Ce mai gasesti in Muzeul Tehnicii din Viena:

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.