Acum ceva timp va invitam sa participati la concursul de fotografie ASUS We Love Photo, editia de toamna. Acum a sosit momentul sa aflam castigatorii.

Concursul s-a desfasurat in perioada 26 Octombrie – 30 Noiembrie si a avut ca premii trei telefoane ASUS ZenFone pentru castigatorii locurilor I, II si III si 6 baterii externe ZenPower PRO pentru cei care s-au clasat pe locurile 4-10. Tema? Destul de generala: fotografii de toamna surprinse cu un smartphone ASUS ZenFone, in perioada 1 Septembrie – 30 Noiembrie 2017. O tema atat de generala le ofera tuturor sansa se se exprime si sa participe la concurs. Dar, e foarte usor sa cazi intr-o capcana: cu cat tema este mai generala, cu atat trebuie sa faci o fotografie cat mai buna ca sa impresionezi juriul si sa iesi in evidenta, printre celelalte (foarte multe) inscrise in concurs.

Ca de obicei, am facut si de data aceasta parte din juriu si, alaturi de ceilalti patru membri ai juriului – fotografii Alin Popescu si Vlad Eftenie si bloggerii Radu Dumitru si Bogdan Petre – am avut dificilul „task” de a vizualiza toate cele peste 600 de fotografii valide inscrise in concurs si a le alege pe cele mai bune. Castigatorii si fotografiile lor le puteti vedea aici. „Tabloul” format din imaginile castigatoare arata asa:

Fotografiile castigatoare - ASUS ZenFon We Love Foto
Fotografiile castigatoare – ASUS ZenFon We Love Foto

Top 10 personal

Iata acum care au fost si favoritele mele din cele peste 600 de imagini valide inscrise in concurs. Asa, un top 10 personal, cum am publicat dupa fiecare jurizare. Imaginile sunt afisate intr-o ordine aleatoare:

Eu ma bucur sa constant, inca o data, faptul ca nivelul calitativ al fotografiilor inscrise in concursul ASUS – un concurs deja cu o traditie de 5 editii – este in continua crestere. Si, chiar daca nu toti cei care s-au inscris la concurs au luat in considerare sfaturile pe care le dadeam cand am anuntat concursul (si care sunt general valabile pentru majoritatea concursurilor de fotografie, deci le puteti citi / reciti acum), fotografiile castigatoare alcatuiesc un tablou frumos de toamna, cu imagini si stari din cele mai diverse.

Ca si statistici despre concurs va pot spune asa: au fost 402 participanti care au inscris peste 1.000 de fotografii, in total. Din acestea peste 650 s-au dovedit a fi valide (respectand tema si intervalul de realizare impus in regulament). Imaginile au fost surprinse de catre participanti cu 17 modele de telefoane ASUS ZenFone.