sfatul-saptamanii

Intr-una dintre numeroasele ture pe care le-am facut in Tara Lapusului, atat pentru workshop-urile pe care le organizez aici sau in plimbarile mele prin zona, am intalnit un moment foarte interesant.

Satul Rogoz, Tara Lapusului - Maramures. Foto: Dan Dinu
Satul Rogoz, Tara Lapusului – Maramures. Foto: Dan Dinu

Date tehnice: Nikon D300, obiectiv 70-300mm (foto 135mm), diafragma f/4.5, timp 1/160s, ISO 320

Stateam pe un deal deasupra satului Rogoz, cu speranta la un frumos rasarit de soare, insa cum acesta nu s-a aratat, ne-am apucat sa fotografiem imprejurimile. La un moment dat a aparut o turma de oi cu doi ciobani. Unul era absolut normal, asa cum ar trebui sa fie orice cioban, insa celalalt, avea o alura de cowboy, cu totul diferita. Atentia mea s-a concentrat imediat asupra lui si am inceput sa il urmaresc, prin teleobiectiv bineinteles.

Dupa mai multe imagini, atentia mi-a fost atrasa de acest moment in care personajul nostru discuta efectiv cu oaia. Gestul lui cu mana la piept si privirea animalului, care chiar parea ca il intelege, fac din acest moment, unul destul de interesant, asta mai ales pentru ca empatia dintre cei doi, intra oarecum in contrast cu infatisarea ciobanasului nostru mai modern. Urmatoarea faza a discutiei dintre cei doi, a fost cand oaia s-a ridicat cu picioarele pe el, asemeni unui caine.

In astfel de momente, pentru a surprinde o actiune care se desfasoara de obicei foarte rapid, este important sa va urmariti subiectul prin aparat si sa fiti mereu pregatiti pentru declansare in momentul optim. Orice ezitare poate duce la pierderea clipei cele mai importante. Trebuie sa intuiti pe cat posibil ce se va intampla, pentru a putea compune corect cadrul. Intuitia si rapiditatea cu care reactionati, sunt cheia pentru a gestiona asa cum trebuie astfel de oportunitati.

Pe curand! Va asteptam si saptamana viitoare pentru un nou capitol din aceasta serie. Toate articolele din seria “Sfatul Saptamanii” se gasesc aici.

1 COMENTARIU

Comments are closed.