Manfrotto 294A3-D3RC2 Stabilitate maxima si confort

Manfrotto 294
Manfrotto 294

Pentru fotografii care isi doresc stabilitate maxima, confort in utilizare si usurinta la transport, Manfrotto a creat kit-ul 294A3-D3RC2. Apartinand seriei 290, conceputa pentru fotograful pasionat avansat catre un stil ’Pro’, kitul a preluat caracteristicile trepiedelor profesionale si le-a adaptat astfel incat sa fie usor de folosit de catre cei care au nevoie de un trepied simplu de utilizat, foarte stabil si de incredere.

Kit-ul complet poate sustine cu succes un DSLR middle-level sau Pro, cu un obiectiv zoom de pana la 300mm sau 70-200mm profesionale, oferind stabilitate maxima, fara vibratii la focale lungi.

Kit-ul Manfrotto 294A3-D3RC2 este dotat cu capul 804RC2, fiind cel mai performant si mai utilizat cap din seria Manfrotto.  Capul cu maner este extrem de uzual printre fotografii care doresc precizie si manevrabilitate maxima, oferind pozitii de tilt lateral, tilt vertical si panoramare 360 0 si bula de nivel. Un mare plus este faptul ca fiecare pozitie are control separat. Este extrem de usor manevrabil datorita manerelor ergonomice si are placuta de prindere pe aparat ”quick release”, inclusa, dotata cu sistem de siguranta.

Manfrotto 294
Trepiedul Manfrotto 294

Trepiedul, in 3 sectiuni, realizat din aluminiu, are legatura picioarelor ajustabila si sistem anti-rotire al coloanei pentru o stabilitate sporita. Mansoanele care acopera doua picioare ale trepiedului sunt o alta caracteristica preluata de la categoriile pro, pentru a evita inghetarea mainii pe trepied. Picioarele sunt usor de manevrat si ofera doua unghiuri de pozitionare, de 25° si 51°, ceea ce creste gradul de libertate in alegerea oricarei pozitii necesare pentru fotografie. Picioarele se desfac rapid datorita clapetei rapide. Forta de strangere a clapetei este ajustabila si se face cu ajutorul unui imbus inclus in dotarea trepiedului. Acest imbus este deseori utilizat si pentru strangerea clapetei in cazul in care la o utilizare densa, in timp indelungat, se slabeste.

Un mare avantaj il prezinta lipsa spreader-ului dintre picioarele le trepiedului, deoarece acest lucru permite o mobilitate foarte  mare  a trepiedului precum si pozitionarea lui pe nivele diferite sau teren denivelat. Acest lucru il face util si in fotografia macro, deoarece prin scoaterea coloanei si pozitionarea  ei cu capul in jos, fotograful are o mare libertate de miscare. Aceasta caracteristica a trepiedului, cu coloana reversibila este o alternativa mai accesibila la pret fata de seria Manfrotto XPRO.

Manfrotto 294
Trepiedul Manfrotto 294
Manfrotto 294
Manfrotto 294

Inaltimea maxima la care ajunge  este 181cm  la care impreuna cu capul, grip-ul atasat si aparatul foto devine foarte confortabil pentru orice utilizator cu o inaltime medie de 185-190cm.

Combinatia dintre picioarele confectionate din aluminiu si capul confectionat din ADAPTO, il fac foarte usor de transportat, avand impreuna doar 2,55 kg, lucru care duce la un raport al greutatii proprii vs. greutate suportata, extrem de bun. La toate acestea, se adauga stabilitatea maxima in toate pozitiile chiar si pe teren denivelat.

Manfrotto 294
Manfrotto 294

O ultima mentiune este legata de capacitatea de greutate suportata, care, conform specificatiilor producatorului este de 5 kg. Trebuie specificat faptul ca, spre deosebire de alte marci, la capetele Manfrotto greutatea maxima admisa reprezinta un standard sever de calcul, care ia in consideratie nu doar greutatea maxima in axul coloanei la nivelul placutei, ci greutatea maxima masurata in centrul gravitational al sistemului cap-camera, aflat la 12 cm deasupra placutei, in pozitia pe verticala a camerei, excentrica fata de axul coloanei, care determina momentul maxim de rasucire. Cu alte cuvinte, in ax, poate sustine chiar o greutate dubla fata de cea mentionata (5kg) care este calculata  de Manfrotto excentric axului.

In aceste conditii, un aparat cu accesorii care ajunge la 5 kg va fi stabil in orice pozitie va fi amplasat pe trepied, eliminandu-se astfel orice surpriza neplacuta.

Manfrotto 294
Trepiedul Manfrotto 294

Cu alte cuvinte, kit-ul Manfrotto 294A3-D3RC2 poate sustine cu succes in orice pozitie un aparat foto de tipul 50D, D300, D700, 5DMarkII sau similar cu grip si obiective profesionale 200mm, ceea ce la un pret recomandat pe piata de 130 Euro (fara TVA), il face sa aiba cel mai bun raport calitate pret pentru trepiedele din clasa lui.

Manfrotto 294 poate fi achizitionat de aici.

Garantia oferita de Manfrotto este de 2 ani standard, dar la inregistrarea produsului dupa cumparare, clientii obtin o extensie de inca 3 ani.

De asemenea, Manfrotto ofera piese de schimb si service post-garantie pentru o perioada nedeterminata de timp.
Pentru a fi mai aproape de clienti, Manfrotto este prezent in spatiul virtual pe Facebook in contul Manfrotto Romania dar si pe blog: manfrottoromania.wordpress.com unde fotografii utilizatori de Manfrotto isi impartasesc opiniile, afla informatii tehnice si se asigura ca aleg produsul care li se potriveste.

Reprezentant Manfrotto in Romania: Simus Trading – Photosetup, www.photosetup.ro

Lasă un răspuns