Adobe a anuntat o noua versiune a programului gratuit de editare a imaginilor pentru Android, Adobe Photoshop Express. Noua aplicatie include peste 20 de filtre ce pot fi aplicate imaginilor din smartphone, printr-o simpla atingere a ecranului, un motiv in plus de bucurie pentru fanii aplicatiilor similare Instagram, dar cu un grad mai mare de editare si personalizare a efectelor. Adobe Photoshop Express poate fi descarcat gratuit din Google Play.

Adobe Photoshop Express pentru Android
Adobe Photoshop Express pentru Android

Noul Adobe Photoshop Express permite corectarea automata a expunerii si a culorilor si include functii speciale pentru corectarea balansului de alb, a incadrari (crop), a expunerii si a culorilor (inclusiv sliderul Vibrance cu care sunteti probabil obisnuiti din Adobe Lightroom).

Aplicatia are un design simplu, intuitiv (si poate familiar, as putea spune) si permite editarea fotografiilor din memoria telefonului, surprinderea unui instantaneu sau editarea imaginilor incarcate in Adobe Revel (foto sus, stanga). Alegerea filtrelor se face printr-un singur click, iar aproape efectele pot fi editate cu un slider ce permite modificarea intensitatii filtrului respectiv.

Adobe Photoshop Express pentru Android
Adobe Photoshop Express pentru Android

Cele peste 20 de filtre vor multumi probabil pe orice impatimit al fotografiei cu mobilul. Mai mult functia Auto Corect (foto sus, stanga) ajusteaza automat imaginile (expunere, contrast, luminozitate).

Corectarea incadrarii, indreptarea orizontului sau schimbarea formatului se poate face foarte usor cu functia Crop, care ofera inclusiv cateva functii cu care alte aplicatii similare nu se pot lauda, cum ar fi Flip orizontal sau vertical (foto sus, dreapta).

Adobe Photoshop Express
Adobe Photoshop Express

Pe langa filtrele „artistice”, aplicatia include si cateva efecte clasice (alb negru si sepia), pentru nostalgicii fotografiei pe film… Un meniu special este dedicat functiei pentru corectarea efectului de „ochi rosii” (foto sus, dreapta). La sfarsit, aplicatia permite salvarea fotografiei in memoria smartphoneului sau distribuirea ei pe cele mai populare retele sociale, inclusiv Facebook, Twitter, Tumblr, sau Instagram.

Adobe Photoshop Express
Adobe Photoshop Express

Noua versiune Adobe Photoshop Express are 22MB si functioneaza cu dispozitivele mobile cu sistem de operare Android 4.0.3 sau mai nou. Noua versiune (testata de noi acum) a fost lansata pe 23 Ianuarie. Pana acum aplicatia se lauda cu peste 10 milioane de descarcari (toate versiunile). Noi am testat aplicatia pe un dispozitiv Samsung Galaxy Note 2 cu Android 4.3.

Impresiile generale sunt bune, aplicatia raspunde repede la comenzi, nu are lag iar modul de utilizare este foarte intuitiv. In afara de faptul ca promoveaza poate prea mult serviciul Adobe Revel, nu prea avem ce sa ii reprosam. Chiar daca nu are practic nici o legatura cu Adobe Photoshop pentru desktop-uri, in afara catorva functii de ajustare foarte simple, similare, aplicatia merita incercata si pentru simplul fapt ca este un editor  realizat de Adobe si oferit gratuit utilizatorilor de Android. Este un produs care desi nu este inovator ofera o experienta in utilizare mai buna decat cea oferita de alte aplicatii similare, de la producatori mai mult sau mai putini cunoscuti.