Pentru cei mai mult dintre noi, luna decembrie reprezinta cea mai buna perioada din an pentru a face cadouri celor apropiati. Daca ai un prieten sau o prietena fotograf si nu sti ce cadou ai putea sa ii iei astfel incat el sa il faci fericit, consulta lista noastra cu idei pentru cadouri de Craciun dedicate celor pasionati de fotografie (si nu numai 🙂 ). Nu uita sa consulti si lista de anul trecut! Iar asta nu este tot! Vezi aici o alta lista cu peste 100 de idei de cadouri de sarbatori pentru fotografi!

Trepiedul

Trepiedul foto
Trepiedul foto

Fotografii profesionisti stiu ca nu exista un obiectiv mai „sharp” decat un trepied zdravan. Orice fotograf, indiferent de nivel, are nevoie de un trepied foto pentru fotografii macro, imagini de noapte sau cu expunere lunga etc. un trepied poate reprezenta cel mai bun cadou pentru fotograful aflat la inceput de drum sau pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, au fost nevoiti sa se „desparta” de trepiedul pe care il foloseau pana acum. Din fericire, exista o multime de modele de trepiede disponibile pe piata si, indiferent de buget, poti gasi un trepied foto interesant, pe care sa il oferi cadou fotografului tau preferat! 🙂

Recomandarile noastre (click pentru detalii):

O geanta sau un rucsac foto

Geanta foto
Geanta foto

Orice fotograf care se respecta stie ca o geanta foto de calitate, in care sa isi transporte echipamentul foto si, nu in ultimul rand, care sa il protejeze este de nepretuit. Ca si in cazul trepiedelor, exista o multime de modele de genti si rucsace foto, pentru orice buget!

Mai greu este sa decizi asupra culorii…. 🙂

Recomandarile noastre (click pentru detalii):

Imprimanta foto

Imprimanta foto
Imprimanta foto

Cel mai bun mod de a pastra amintirile si de a vizualiza fotografiile ramane, fara indoiala, printul. Nimic nu se compara cu o fotografie privita pe hartie. De ce nu i-ai oferi cadou unui fotograf o imprimanta foto de calitate, cu ajutorul careia sa isi printeze fotografiile preferate. S-ar putea sa iti intoarca favorul sub forma unor fotografii tiparite si inramate, numai bune de agatat pe perete! 🙂 Exista imprimante foto dedicate, cum ar fi Canon MP250 dar mai versatile sunt modelele all-in-one de la Canon sau Epson, cu cartuse de cerneala separate si cu performante mai bune in ceea ce priveste printul.

Recomandarile noastre (click pentru detalii):

Hard-diskul portabil

HDD Portabil
HDD Portabil

Pentru fotografii entuziasti sau semi-profesionisti care fac sute sau mii de fotografii intr-o calatorie, un hard-disk portabil ar putea fi cea mai buna solutie de stocare a imaginilor sau chiar de backup.

De aceea, din lista noastra cu idei de cadouri pentru fotografi nu putea lipsi aceasta categorie, cea a hard-diskurilor portabile dedicate fotografilor.

Recomandarile noastre (click pentru detalii):

Rama foto digitala

Rama foto digitala
Rama foto digitala

Rama foto digitala este un gadget  potrivit nu doar fotogafilor, ci oricarui membru al familiei. Totusi, fotografii vor aprecia probabil cel mai mult un astfel de cadou, pentru ca reprezinta o mini-expozitie virtuala in care isi pot etala fotografiile, direct pe birou.

Daca vrei sa faci un fotograf fericit, ofera-i un cadou inedit: o rama foto digitala, dar ai grija sa aiba un ecran cat mai generos! 🙂

Recomandarile noastre (click pentru detalii):

Iar asta nu este tot! Vezi aici o alta lista cu peste 100 de idei de cadouri de sarbatori pentru fotografi!

Peste 100 de idei de Cadouri de Craciun pentru Fotografi
Peste 100 de idei de Cadouri de Craciun pentru Fotografi