Nu, n-am fost la celebrul Bookfest organizat la Romexpo in aceste zile, dar am ajuns in seara aceasta printr-o librarie Carturesti si mare mi-a fost mirarea sa gasesc un stand dedicat cartilor despre fotografie (carti editate in strainatate, nu carti romanesti – despre care stim ca sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire din peisaj…).

Ei bine, iata mai jos doua carti pe care le-am descoperit la ei pe raft si pe care vi le recomand (nu mi le-am cumparat deoarece mi se par scumpe fata de aceleasi editii  achizitionate din UK sau Franta, de pe Amazon…). In fine, pe acestea doua chiar vi le recomand:

David Noton – Full Frame. O carte pentru cei care vor sa invete mai multe despre fotografia de peisaj:

Full Frame
Full Frame

John Beardsworth – Advanced Digital Black & White Photograpy. O carte excelenta despre post procesarea fotografiilor in alb-negru. Contine  tehnici si exemple de prelucrare in Photoshop si Lightroom foarte amanuntit explicate.

Black & White Photography
Black & White Photography

Totusi, inca stau si ma gandesc cine ar achizitiona carti ca aceasta de mai jos… E o serie formata din doua carti „de buzunar”, pline cu poze si idei despre cum sa faci fotografii si filme cu telefoanele Android sau iPhone… Le-am rasfoit si 99% din poze nu au nimic artistic in ele in afara faptului ca utilizeaza filtrele din Instagram sau Hipstamatic… Asadar, cine ar da banii pe asa ceva? In orice caz, nu le luati pentru ca nu merita…

Wtf is this???
Wtf is this???

P.S. Scuzati calitatea pozelor… sunt facute cu mobilul din dotare…

P.P.S. Articolul acesta n-are nici o sustinere din partea librariei mentionate mai sus, dar sunt curios daca va intereseaza subiectul, recenzile de carti despre fotografie si articolele de genul acesta. Daca da, lasati-mi un mesaj si mai pregatesc si alte sugestii despre carti de fotografie care merita citite. Stiu o groaza…

2 COMENTARII

  1. Ar fi folositor si interesant sa avem niste pareri legate de literatura foto din librariile noastre. Cred ca merita sa citesti o carte buna de foto chiar daca sunt scumpe. "pararea mea".

Lasă un răspuns