Filtrele foto Sigma WR Ceramic Protector
Filtrele foto Sigma WR Ceramic Protector

La ce te gandesti prima data cand spui SIGMA? La obiective foarte bune? La aparate foto cu senzori Foveon? Ei bine, mai putin cunoscuta este gama de filtre foto a producatorului. Eu am aflat abia acum de ele, desi exista de mai bine de un an pe piata. Si daca eu abia acum am aflat, sigur mai sunt si altii care inca nu stiu. Din aceasta gama mi-a atras atentia Sigma WR Ceramic Protector, un filtru creat special pentru cei care tin la obiectivele lor si/sau le utilizeaza in conditii dificile.

Iata despre ce e vorba: 

Filtrele de protectie Sigma sunt de doua tipuri: WR Protector si Ceramic Protector

Sunt fabricate dintr-o sticla mult mai rezistenta la spargere decat cea a filtrelor normale si beneficiaza de multiple straturi antireflex si antiscratch (anti-zgariere). Mai mult, suprafata sticlei nu retine apa, pete si urme uleioase, asadar e mult mai greu sa le murdaresti. Poti fotografia chiar si in ploaie, fara sa iti fie frica de picaturile de apa care ti-ar putea strica imaginile…

Diferenta dintre gama Sigma WR Ceramic Protector si gama clasica, Sigma WR Protector este data de cadrul filtrului, din aliaj metalic la cele clasice si din ceramica la cele din seria „WR Ceramic”. Avantajul acestora este desfiletarea mai rapida si mai usoara (a se citi: filtru nu se blocheaza pe obiectiv… aviz amatorilor!). 

Practic, aceste filtre fac echipa buna cu obiectivul tau Sigma din gama ART si nu numai, protejand la fel de bine si profesional un obiectiv Sigma cat si unul Canon, Nikon, Tamron sau… ai inteles tu ideea!

Filtrele Sigma WR Protector se gasesc aici.

Iar daca vreti o dovada a rezistentei lor, iata un videoclip haios pe care, chiar daca este in Spaniola, il veti intelege perfect:

Si un test mai profesional de rezistenta la lovituri a sticlei filtrelor Sigma:

Lasă un răspuns