Filtrul de polarizare B+W de la Schneider – alegerea fotografilor profesionisti

Avantajele utilizarii unui filtru de polarizare sunt evidente. Daca lumina care provine direct de la o sursa, fie ca ea este naturala sau artificiala, nu este polarizata, cea reflectata este polarizata, iar mare parte din lumina care ne inconjoara este reflectata, deci polarizata.

Recomandarea de a folosi un filtru de polarizare B+W apare in special atunci cand este folosit cu obiective profesionale, datorita calitatilor deosebite ale sticlei din care sunt realizate filtrele Schneider. Sticla Schott este aleasa de producatorii germani deoarece doar Schott reprezinta garantia unei sticle de calitate superioara.

Efectul filtrului de polarizare B+W
Efectul filtrului de polarizare B+W

Un alt aspect important care recomanda folosirea filtrelor de polarizare B+W de catre fotografii profesionisti este tratamentul acestora, care are un rol major in imbunatatirea fotografiilor. Transmisia luminii este importanta, plasat in fata obiectivului, filtru se transforma intr-un strat in plus pe care lumina trebuie sa il strabata. In cazul B+W filtrele nu doar ca nu opresc lumina, ci o ajuta sa treaca prin sistemul de tratare MC (multi-layer coating). La fel este si situatia reflectiei luminii, care, datorita tratamentului MC, este mult redusa, ambele cazuri fiind evidentiate mai bine in folosirea unui sistem de mai multe filtre.  Sistemul MRC (repelling multi-layer coating) are in plus avantajul ca este mai puternic decat sticla in sine, ceea ce ofera o protectie ridicata la apa si praf, facilitand intretinerea.

Montura filtrelor este un alt aspect ce recomanda filtrele de polarizare B+W. Aceasta este suficient de puternica pentru a proteja sticla si pentru a o fixa fara tensiuni mecanice dar si fara joc. Are o prindere buna, este usor de infiletat, este suficient de „scurta” pentru a nu cauza vignette-area si de asemenea partea de interior este vopsita intr-o culoare mata, negru, pentru a nu crea reflectii.

Tipurile de filtre cu montura F-Pro permit montarea si demontarea acestora fara ca ele sa se intepeneasca, indiferent de conditiile meteo, care actioneaza prin temperatura asupra dimensiunii materialelor din care sunt realizate.

Reprezentant Schneider Optical in Romania: Simus Trading – Photosetup, www.photosetup.ro

1 COMENTARIU

Comments are closed.