Panasonic FT3
Panasonic FT3

In aceasta perioada am ocazia sa testez noul aparat foto subacvatic Panasonic FT3. Pentru a vedea care sunt calitatile noului model si – mai ales – cum se comporta acesta in conditii destul de dificile de iluminat, l-am supus unui test destul de dur pentru un aparat compact: fotografierea primelor momente din timpul rasaritului.

Ne-am „catarat” alaturi de Panasonic FT3 si alti cativa fotografi, care au participat la evenimentul Fotogenica 2011, pana in cel mai inalt loc al satului Sirnea, pe Culoarul Rucar-Bran, la primele ore ale diminetii. Iata rezultatele:

F/3.3, 1/50, ISO 800
Panasonic FT3 - F/3.3, 1/50, ISO 800
F/3.3, 1/100, ISO 200
Panasonic FT3 - F/3.3, 1/100, ISO 200

Desi toate setarile au fost pe „Auto”, aparatul s-a descurcat foarte bine in a reda atmosfera de la ora 5 dimineata. Fotografierea rasaritului este un test destul de dificil pentru un compact, deoarece sistemul de masurare a expunerii trebuie sa aleaga setarile optime pentru a nu subexpune cadrul si, in acelasi timp, pentru a nu supraexpune portiunea din jurul soarelui. Desi Panasonic FT3 are un senzor CCD de dimensiuni mici, imaginile de mai sus arata foarte bine, atat zonele „din umbra” cat si cerul fiind expuse corect. Nu am ales in mod special o scena presetata din meniul aparatului dar modul „Auto” a reusit sa inregistreze cadrele asa cum le vedeti mai sus.

F/11, 1/125, ISO 100
Panasonic FT3 - F/11, 1/125, ISO 100

A doua zi, in Brasov, Panasonic FT3 a fost la un pas de a face prima sa baie… Desi poate a ramas dezamagit, FT3 mai are totusi de asteptat cateva zile pana va intra in contact cu apa, mai bine zis cu marea! Vom reveni cu articolul complet, alaturi de testele de ISO, fotografiile la rezolutie mare si – bineinteles – cateva filme Full HD inregistrate sub apa, in curand!

Panasonic FT3 este de cateva zile disponibil si la magazinele on-line de fotografie. Detalii aici.

1 COMENTARIU

  1. Intr-adevar ,visurile devin realitate…Putina imaginatie,filtrare a realului,a obscurului,a frumusetii divine si arta isi intra in drepturi…Se poate face si cu tehnologie mai veche,dar intotdeauna ramanem uluiti de efectele noii tehnologii…Ce se poate face cu astfel de aparate…Iubesc fotografia si cel mai mult naturaletea…Claritatea m-ar ajuta mult pentru diferite unghiuri…

Lasă un răspuns