Sigma a anuntat aseara doua obiective noi pentru aparatele foto mirrorless. Este vorba de doua obiective cu distanta focala fixa, Sigma 30mm F2.8 si 19mm F2.8, pentru sistemele Micro 4/3 si Sony Nex. Cele doua obiective ofera o distanta focala exchivalenta de 38mm si respectiv 60mm pe aparatele foto cu senzor in format Micro 4/3. Pentru utilizatorii Sony Nex, distanta focala echivalenta va fi 28.5mm si, respectiv, 45mm.

  • Sigma 30mm F2.8 EX DN are o distanta minima de focalizare de 20cm si un factor de marire 1:8.1. Formula optica include doua lentile asferice. Diafragma este compusa din 7 lamele, pentru un efect bokeh de calitate.
  • The Sigma 19mm F2.8 EX DN este un obiectiv grandangular, cu o distanta focala echivalenta de 38mm atunci cand este utilizat pe un aparat cu senzor in format Micro 4/3 si 28.5mm pe Sony NEX. Are o distanta minima de focalizare de 13cm si un factor de marire 1:7.4. Obiectivul are o formula optica ce include trei elemente asferice iar diafragma circulara este compusa din 7 lamele.
Cele doua obiective au flst lansate cu ocazia expozitiei CES 2012 si, conform producatorului, vor putea fi utilizate in egala masura atat de fotografi dar si de videografii care inregistreaza cu aparate foto mirrorless. Inca nu a fost anuntata disponibilitatea sau pretul.
Sigma 30mm f/2.8
Sigma 30mm f/2.8
DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorCanon G1 X
Articolul urmatorAdobe Lightroom 4 Beta – Descarca-l gratuit!
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

Lasă un răspuns