CameraSim este un simulator gratuit cu ajutorul caruia poti invata comenzile de baza ale unui aparat foto DSLR si poti vedea in timp real ce efect au setarile pe care le faci asupra fotografiilor. Este, probabil, cel mai bun mod de a-ti cunoaste aparatul foto, in cateva minute, pentru a nu ajunge in situatia de a nu sti de ce fotografiile nu iti ies asa iti doresti. DSLR Camera Simulator (sau, pe scurt, CameraSim) este o camera foto virtuala pe care poti experimenta diverse setari si poti vedea rezultatul direct pe monitor. Aplicatia iti ofera chiar si feedback despre corectitudinea setarilor pe care le-ai ales.

Desi o fotografie reusita nu are la baza doar o executie tehnica perfecta, Camera Sim poate fi un excelent punct de plecare in aventura ta cu un DSLR. Apoi, nu uitati sa experimentati si sa „cautati” lumina cea mai potrivita. Echipamentul foto chiar nu are de ce sa va limiteze…

Simulatorul este disponibil si pentru iPhone si iPad2.

17 COMENTARII

  1. Foarte simpatic. Chiar daca sint cunoscator intr-ale fotografiei si fotograf amator (in sensul ca nu fac bani cu pozatul) totusi m-am jucat cu placere pe simulator, mai ales pe modul manual si fara tripod. Este excelent pentru cei ce vor sa prinda gustul fotografiei si mai ales pentru cei care doresc mai mult decit o simpla apaare de buton. Foarte interesante sint cadrele obtinute prin modificarea distantei pina la subiectul de fotografiat (Distance) si respectiv a distantei focale a obiectivului (Focal Length). Recomand cu multa cadura chiar si cunoscatorilor !!

  2. Nu este chiar exact.. ar trebui sa se specifice in ce gama de aparat si obiectiv se incadreaza… la un ISO mai mare are un zgomot foarte mare, specific unor aparate entry level. Daca ai un aparat mai bun, acest simulator nu te ajuta…

  3. Este chiar surprinzator de util un asemenea simulator.Daca esti atent pe bune si incerci sa faci combinatii de valori apoi urmaresti modificarile obtinute iti poti da seama ce sa faci in situatii reale cu aparatul.

Lasă un răspuns