Folie StreetRap
Folie StreetRap

Industria de print a inregistrat un salt calitativ imens in ultimii ani. Datorita diversitatii materialelor pe care se tipareste, in prezent, industria print-ului este puternic integrata in advertising, design interior si fotografie.

In cadrul expozitiei de PRINT si FOTO “Decor de poveste”, grupul Verla Axelen a prezentat materiale de print care pot fi folosite cu succes de arhitecti, designeri, agentii de publicitate, fotografi sau oricare pasionat de design care doreste sa se reinventeze. Materialele clasice precum foliile PVC si hartia foto raman materiale de baza pentru print, dar accentul s-a pus pe promovarea unor materiale inovatoare. Viorel Verzea, director Verla Axelen, a amintit ca in prezent firma are in portofoliu peste 300 de tipuri de materiale de print dintre care cele mai noi sunt:

GLASS MOVIE: o folie adeziva de print care se foloseste pentru proiectii video ingenioase. Folia se taie pe cutter plotter in orice forma, iar proiectia se realizeaza doar pe suprafata pe care este aplicata folia. Branduri de renume folosesc acest sistem pentru a obtine o personalizare de impact a vitrinelor magazinelor. Un avantaj al sistemului il constituie usurinta cu care se schimba mesajul publicitar, fara costuri suplimentare de personalizare.

MACtac FERMA FUN este o colectie de folii pentru laminare foarte subtiri, care se aplica peste fotografia tiparita si adauga diverse efecte de genul: carbon, piele, puf de piersica, denim, insertii sclipici etc.   Se pot taia pe cutter plotter si pot fi folosite creativ pentru a obtine efecte speciale in diverse domenii, incepand de la fotografie pana la colantari auto.

Sistemul STREET RAP este o alegere ideala atunci cand se doreste transformarea astfaltului in spatiu publicitar. Este rezistent la trafic si pastreaza calitatea printului chiar si in conditii meteo extrem de dificile.

MATERIALELE TEXTILE printabile deschid noi oportunitati de personalizare a spatiilor. Avand texturi si grosimi variate se pot adapta pentru diverse aplicatii: tapiterie de  mobilier, draprerii, tablouri,  bannere publicitare, casete luminoase sau chiar imbracaminte.

WW100 este o alta folie de print inovatoare care se poate folosi pentru a personaliza fatade de cladiri. Indiferent de dimensiunea cladirii si de tipul de fatada, materialul se muleaza perfect, acoperind  suprafata, dar lasand vizibila structura materialului din fatada.
acsacas TAPETUL PRINTABIL a revenit la moda. Acum orice imagine poate fi imprimata pentru decoarea totala sau partiala a peretilor. Si in cazul tapetului, exista mai multe texturi pentru a adauga efecte speciale imaginii.

Pe parcursul celor 4 zile de expozitie au fost aproximativ 10.000 vizitatori. O parte dintre vizitatori s-au implicat in actiunea umanitara derulata pentru sprijinul Asociatiei Autism Transilvania si au cumparat 356 carti postale, 4 cutii de colectie cu carti postale si 5 tablouri. Suma pe care Asociatia a reusit sa o adune pe perioada evenimentului este de 4964 lei, bani care vor fi folositi pentru integrarea scolara a copiilor bolnavi de autism.