Panasonic 12-35mm F/2.8
Panasonic 12-35mm F/2.8

Panasonic a anuntat astazi dimineata un nou obiectiv destinat aparatelor foto mirrorless, Lumix G Vario 12-35mm F2.8.

Cu luminozitate constanta f/2.8 si distanta focala echivalenta 24-70mm, obiectivul ofera o plaja focala foarte versatila si o luminozitate care permite o buna separare a subiectului de fundal, fiind un obiectiv all-around destinat utilizatorilor profesionisti. Noul obiectiv face parte din categoria premium „Lumix X” si are integrata cea mai noua tehnologie de stabilizare a imaginii de la Panasonic, Power O.I.S.

Obiectivul are o constructie optica formata din 14 elemente dispuse in 9 grupe si include nu mai putin de patru lentile asferice, un element UED si unul tratat UHR. Obiectivul accepta filtre cu diametrul filetului de 58mm, are o greutate de 305 grame si un factor de marire maxim 0.17x. Panasonic 12-35mm F2.8 va fi disponibil in magazine incepand din luna august, la un pret ce urmeaza a fi anuntat ulterior.

Cred ca acesta este unul dintre primele modele care anunta noua orientare a producatorilor de aparate mirrorless catre utilizatorii „profi”, prin lansarea unor obiective cu performante ridicate si cu specificatii tehnice la inaltimea asteptarilor unui fotograf profesionisti. In sfarsit zoom-urile destinate aparatelor foto mirrorless incep sa „ajunga din urma” modelele consacrate utilizate pe scara larga pe aparatele DSLR, cel putin din punct de vedere al specificatiilor tehnice…

Panasonic 12-35mm F/2.8
Panasonic 12-35mm F/2.8

Lasă un răspuns