Urs Brun in rezervatia de la Zarnesti
Urs Brun in rezervatia de la Zarnesti

In weekendul ce tocmai s-a incheiat am participat la Fotogenica, intalnirea pasionatilor de fotografie, organizata anul acesta la Bran. De vineri pana duminica, cei peste 70 de fotografi amatori si profesionisti prezenti la Fotogenica 2013 au putut asista la o serie de workshopuri de fotografie organizate pe diverse teme. Cea mai „plina” zi a fost sambata, ziua dedicata workshopurilor de peisaj, moda, nud, astrofotografie sau chiar tehnicilor de filmare cu DSLR-ul.

In cadrul workshopurilor cei prezenti au putut utiliza o serie de aparate foto si obiective din gama profesionala puse la dispozitie de Canon Romania. Printre acestea s-au numarat si cele mai noi modele Full Frame, Canon 5D mark III si Canon 6D (review) dar si varful de gama Canon 1DX. Desi teleobiectivele au fost la ordinea zilei, cei prezenti la Fotogenica 2013 au putut testa intreaga  gama „L” de la Canon, inclusiv cele mai noi zoom-uri Canon 24-70mm f/2.8 II si teleobiectivul de 11.000 de Euro lansat luna trecuta, Canon 200-400 f/4L IS, prezentat pentru prima data in Europa de Est la acest eveniment.

De la mare la mic: Canon 1Dx vs. Canon 100D
De la mare la mic: Canon 1Dx vs. Canon 100D

Workshop de fotografie wildlife cu Brutus Ostlig

De departe cel mai inedit a fost workshopul de fotografie wildlife sustinut de fotograful Brutus Ostlig, Ambasador Canon si unul dintre cei mai cunoscuti fotografi wildlife din lume. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Rezervatiei „Libearty, Sanctuarul Ursilor de la Zarnesti.

Desi este putin cunoscuta in Romania, rezervatia este cea mai mare din lume (ca intindere) si cea mai mare din Europa ca numar de ursi adapostiti. Povestea rezervatiei si informatii despre cum poate fi vizitata gasiti in articolul nostru de pe TravelLife.ro

Urs Brun in rezervatia de la Zarnesti
Urs Brun in rezervatia de la Zarnesti

Ce am testat: Canon 1D X cu noul obiectiv Canon 300mm f/2.8L IS USM II

Asa cum au putut afla „live” cei care urmaresc pagina noastra de Facebook, pe parcursul deplasarii am testat un Canon 1DX cu noul teleobiectiv Canon 300mm f/2.8L IS USM II. Despre Canon 1Dx nu ar fi prea multe de zis, performantele sale fiind arhicunoscute. Teleobiectivul Canon 300mm f/2.8L IS USM II, in schimb, ne-a impresionat prin claritatea imaginilor, reproducerea culorilor si acuratetea sistemului de focalizare. Fiind dotat cu stabilizare de imagine am putut fotografia fara a utiliza un monopied, ideal in aceste conditii (1Dx si obiectivul de 300mm cantaresc, impreuna, aproape 5KG…). De ajutor a fost si Manfrotto 190CXPRO3, un trepied caruia i-am mai testat limtele si cu alte ocazii si care si-a dovedit utilitatea si rezistenta inca odata in rezervatie:

Manfrotto 190CXPRO3 "suporta" un Canon 1DX cu obiectivul 300mm f/2.8L IS USM II
Manfrotto 190CXPRO3 „suporta” un Canon 1DX cu obiectivul 300mm f/2.8L IS USM II

Cel mai interesant moment al testului nostru a fost atunci cand am „inversat” putin rolurile si am montat obiectivul de 300mm pe noul Canon 100D! Da, ati citit bine, avem in teste un Canon 100D, cel mai mic si mai compact DSLR produs de Canon pana acum, un model entry level pe care l-am solicitat la maxim in tura wildlife. Se spune ca „obiectivul pune in evidenta senzorul” si nici ca puteam testa acest lucru mai bine si mai eficient decat montand pe micul 100D un obiectiv de top. Rezultatele au fost peste asteptari: Canon 100D este capabil sa focalizeze fara probleme cu teleobiectivul de 300mm si face asta aproape la fel de repede ca si varful de gama, 1Dx (in punctul central de focus). Calitatea imaginilor este la superlativ, chiar daca vorbim  senzorul APS-C entry-level de la Canon. Despre 100D si experienta cu cel mai mic DSLR Canon intr-o tura wildlife vorbim intr-un articol viitor!

Si acum, fotografiile! „Vedetele” rezervatiei, cei aproape 60 de ursi bruni nu s-au intimidat la vederea grupului de fotografi cu teleobiective albe Canon si au putut fi fotografiati in mediul lor natural.

Imaginile de mai jos sunt realizate cu Canon 1DX si obiectivul de 300mm, la diafragma maxima f/2.8, in modul prioritate de diafragma (Av), ISO 100. Click pe imagini pentru marire.

Cam aceasta a fost experienta noastra de la Fotogenica 2013. Workshopul wildlife sustinut de Brutus Ostlig la Zarnesti si posibilitatea de a testa echipamentele profesionale Canon au facut deliciul editiei din acest an. Urmeaza… Fotogenica 2014!

4 COMENTARII

  1. Sorry, dar ce legatura ar putea avea 100D cu obiectivul de 300mm???
    Cine ar combina, si de ce, un obiectiv de treijdemii de lei cu 100D? Ce relevanta ar avea un asemenea test?
    S-a nimerit sa puna Canon la dispozitie ambele, si atat, combinatia nu isi are rostul.
    Daca ar fi fost vorba de Canon EOS 1D Mk III sau, in ultima instanta, un 7D pentru a beneficia de o focala mai lunga, poate era verosimil, dar asa, e doar o frectie

Lasă un răspuns