Canon EOS-M, primul aparat foto mirrorless de la Canon
Canon EOS-M, primul aparat foto mirrorless de la Canon

Canon a obtinut nu mai putin de 9 premii in editia de anul acesta iF Design Awards. Specialistii germani au apreciat designul si functionalitatea DSLR-ului Canon 5D Mark III, dar si dimensiunile celui mai mic DSLR actual, Canon 100D (review). In categoria mirrorless, Canon EOS-M (review) a obtinut un premiu pentru interfata (usability). Nici compactele nu au fost uitate, dintre cele lansate in 2013 evidentiandu-se Canon PowerShot N (review), pentru designul atipic, dar si camera video Legria Mini.

In plus, Canon a obtinut premii si pentru imprimantele foto din seria Pixma si i-SENSYS dar si pentru proiectoarele WUX450 si LE-5W.

Daca va intrebati de ce juriul if Design a ales Canon 5D Mark III tocmai acum, la aproape 2 ani de la lansare, raspunsul este destul de simplu si se regaseste in regulamentul de organizare a premiilor iF. Companiile pot propune produse care au fost lansate cu maxim doi ani inainte de inscrierea lor in competitie. Asadar, Canon 5D Mark III este eligibil. La fel si EOS-M.

Pe scurt, premiile castigate de Canon la iF Design Awards 2014 sunt:

Canon 5D Mark III
Canon 5D Mark III

Despre if Design Awards

Premiile iF Design Awards vor fi decernate oficial reprezentantiilor companiilor castigatoare in cadrul unei gale organizate pe 28 februarie la Munchen, in Germania. Premiile sunt organizate inca din anul 1954 de catre International Forum Design GmbH. Anul acesta peste 4600 de produse din toate domeniile au fost inscrise la preselectia organizata de International Forum Design. Printre criteriile care au fost luate in considerare in decernarea premiilor se numara inovatiile in design, functionalitatea produselor, calitatea materialelor si a constructiei, functionalitatea si forma dar si valoarea brandului si implicarea companiilor in dezvoltarea de solutii inovatoare in domeniul in care activeaza.

Mai multe detalii gasiti in comunicatul oficial Canon.

6 COMENTARII

 1. Halal concurenta! Nikon se minte singur, Canon e premiat de profesionisti. Nu colesterolul camerelor Nikon deranjaza ci nesimtirea fara limite de care dau dovada.

 2. Ma refer la 5D Mark III la pozitionarea butoanelor, in principal cel de zoom – daca la 5D MKII puteam sa folosesc zoom-ul in Live-View cu o mana si cu cealalta sa focalizez, la 5D Mark III nu mai am cum. La fel si la vizualizarea imaginilor, mult mai greoaie decat la Mark II. Foarte prost gandit layout-ul butoanelor.

 3. Mi se pare corect de aceasta data. Lasand "jeleurile" de marketing, pe care si Canon si Nikon le folosesc, cred ca, Canon, e putin deasupra lui Nikon.
  Nikon nu e in stare sa faca o ergonomie mai de "Doamne ajuta" la body-urile sale, mult ridicatul in slavi D7100 cu al lui buffer de 4 RAW-uri, nu va inlocui niciodata TITANUL D300S. D4/D4S, sunt doua body D3S "tunate", si atat. La fel ca si Canon 5D mark III. Fata de 5D II, difera putin la ISO, si sistemul AF de pe 1D X (cel mai performant sistem AF de pe sistemul DSLR, pana in prezent). Dar… cred ca se putea cu 2000 lei mai ieftin, era un pret mai corect.

  Am vazut ca marele Canon a ridicat pretul lui 50mm 1.4 la 1800 lei, stim cu totii ca nu merita acest pret (vechi, aberatii cromatice din belsug, soft pana pe la f/2, majoritatea l-au calibrat, are acel micro-USM cu belele, si nu are nici parasolar inclus!).
  Sa mai spun ca, marele Canon, duce lipsa unui 14-24mm 2.8? Acel 14mm 2.8 fix in niciun caz nu-si justifica pretul ala, iar 16-35-ul e slabut chiar si pe langa 17-40mm, ca optica, doar ca are 2.8-ul ala constnat. Cred ca un 14-24 rezolva problemele tuturor.

  Canon EOS M?! Astia ma fac sa rad :), e mai robust compactul G1X, decat EOS M (ca sa nu zic si mai performant, ca are obiectiv fix).

  Haideti ca nici Canon nu e departe de Nikon, de ani de zile ne baga pe gat aceleasi tehnologii, macar Nikon a mai facut obiective pentru buget redus, 50mm 1.8G e superb (am vrea si noi un 50mm 1.8 USM), scot acum 35mm 1.8G compatibil FF, noi stam cu vechiul, ca in noul au inclus IS-ul (si nu stiu cine dracu il foloseste, la 35mm n-ai nevoie de IS, iar un videograf are steady!.

  Dar, DA, 5D mark III e peste Nikon D800, de la calitatea imaginii la ergonomie, functionalitate si design.

Comments are closed.