Vedeti mai jos fotografiile!
Vedeti mai jos fotografiile!

Desi inca nu a fost anuntat oficial, noul model de la Canon este asteptat in aceasta toamna in magazine. Pe siteul canonrumors.com au aparut deja cateva imagini „spion” cu un posibil aparat ce ar putea fi succesorul lui 50D.

Analizand imaginile, noul Canon 60D pare a pastra linia de design a modelului precedent. Totusi, cateva modificari semnificative pot fi observate usor. Din prima fotografie putem vedea butonul de pornire/oprire care a fost mutat in partea stanga-sus, sub selectorul de moduri de fotografiere. Rotita de selectie are acum si un mod „B” (Bulb?) si doar un singur mod Custom. Canon 50D avea doua, dar nu si modul Bulb direct pe rotita de selectie.

Carcasa pare a fi ceva mai mica si mai ergonomica, cu suprafete rotunjite la colturi. Ecranul LCD suplimentar, de pe partea superioara a aparatului, pare a fi ceva mai mare decat cel de pe modelul actual. Blitul poate fi mai inalt, probabil fiind mostenit de la modelul Canon 7D.

Poate cea mai importanta modificare de design adusa noului Canon 60D o reprezinta ecranul LCD articulat, ce va putea fi rotit si pozitionat in diferite unghiuri pentru o vizibilitate mai buna in timpul fotografierii. Cat de util este un astfel de ecran, ramane de vazut…

Canon 60D pare a avea butoanele pentru functii mutate in partea dreapta a ecranului LCD, pentru a face loc articulatiei. In fotografia a doua putem vedea aceste butoane. Ce se mai poate observa in partea stanga este un posibil microfon, semn clar ca noul Canon 60D va avea si functie de filmare (era evident oricum, avand in vedere trendul actual…). Daca vorbim de functia de filmare, putem observa pe spatele aparatului un buton dedicat pentru a porni si opri inregistrarile video, asemeni celui de pe Canon 7D.

La nivel software, interfata ce se observa pe ecranul LCD in fotografia a doua pare a fi modificata fata de modelul actual, Canon 50D.

Lasand la o parte imaginile, trebuie sa precizam faptul ca zvonurile care circula pe internet afirma ca noul Canon 60D va avea un senzor CMOS de 18 mega pixeli, probabil acelasi senzor ca si pe Canon 7D / 550D si va fi optimizat pentru video. Este posibil ca pe Canon 60D sa vedem si un receptor GPS integrat, ceea ce ar fi o noutate in gama Canon mid-level si transmitator wireless pentru controlul bliturilor, la fel ca si pe Canon 7D. Totusi, acestea sunt doar niste zvonuri … ramane sa vedem cu ce dotari va fi lansat Canon 60D, in urmatoarele saptamani cand este asteptat anuntul oficial.

In continuare aveti imaginile:

Canon 60D
Canon 60D
Canon 60D
Canon 60D

Sursa imagini.

1 COMENTARIU

  1. Aaaa, CanonRumours…hai ca puteti mai mult!
    Puteti sa luati si NikonRumours.com, va iese de un articol in fiecare zi…

Comments are closed.