Concursul de fotografie ASUS ZenFone a devenit deja o traditie. Tot o traditie a devenit si implicarea mea in fiecare editie a acestui concurs, fiind parte din juriu. Asadar, astazi va anunt asa: editia de toamna a concursului foto organizat de ASUS Romania tocmai a inceput. Cautam cele mai reusite fotografii din „anotimpul fotografiei” (asa cum imi place mie sa alint toamna), toate realizate cu smartphone-uri din gama ASUS ZenFone. 

Concursul se desfasoara pana pe 30 Noiembrie 2017 si puteti trimite pana la 3 fotografii de toamna prin intermediul formularului de inscriere de aici. Important este sa tineti cont ca doar imaginile realizate cu smartphone-uri ASUS ZenFone pot participa la concurs.

Premiile?

Oho, a pregatit ASUS ceva! Cred ca sunt cele mai importante premii pe care le-a pus la bataie ASUS Romania la acest concurs, pana acum. Iata ce puteti castiga:

ZenFone 4 este un smartphone cu diagonala de 5.5 inchi ce duce mai departe mostenirea liniei ZenFone printr-un design luxos, atent finisat, oferind in acelasi timp o experienta de neegalat in segmentul fotografiei mobile, cu ajutorul sistemului de camere dotate cu senzorul de imagine de top Sony IMX362, un obiectiv cu apertura larga, de F1.8 si un obiectiv cu unghi larg, de 120°.

ZenFone 4 Selfie Pro va permite sa realizati portrete de tip selfie perfecte, redefinind practic fotografiile de acest tip. Bucurati-va de o experienta selfie fantastica cu ajutorul camerelor frontale duble ce va permit sa imortalizati mai multe persoane si cadre mai largi, precum si sa aplicati efecte de infrumusetare, cu o sensibilitate la lumina de pana la 2X mai buna. Puteti chiar inregistra clipuri video selfie la rezolutii 4K.

ASUS ZenFone 4 Max este un smartphone proiectat pentru functionare pe termen lung, ce va va insoti in orice aventura. Bateria sa cu o capacitate ridicata, de 5000mAh, cu sistem avansat de optimizare al consumului si camerele duale vor fi mereu la inaltimea cerintelor stilului vostru de viata, intotdeauna gata sa surprinda cele mai extraordinare momente.

BONUS: 20 de mascote Zenny pe Facebook, prin sondaje

Aditional jurizarii, organizatorul va selecta periodic cate doua fotografii (din cele primite pana la data curenta) pentru fiecare din cele 20 de sondaje desfasurate pe pagina ASUS Romania pe Facebook. Premierea in cadrul unui sondaj foto nu influenteaza sub nicio forma jurizarea finala.

Cateva sfaturi de la fotograf:

Asadar, nu mai stati pe ganduri si iesiti sa fotografiati toamna ZEN, in toate culorile ei. In decembrie vor fi anuntati castigatorii, iar pana atunci vreau sa imi puneti la grea incercare activitatea de jurizare: sa fie cat mai multe fotografii de toamna reusite!

Din experienta mea de jurizare de pana acum, la celelalte concursuri ASUS (si nu numai), vreau sa va dau cateva ponturi pentru ca imaginile voastre sa iasa in evidenta in fata juriului:

  • Originalitatea imaginilor este bine punctata. Renuntati la subiectele comune (flori, frunze etc) si incercati sa gasiti o incadrare sau un subiect inedit
  • Folositi-va imaginatia si surprindeti fotografii din unghiuri inedite
  • Folositi-va din plin de conditiile meteo specifice toamnei pentru a crea imagini „cu atmosfera”. Se spune ca unele dintre cele mai reusite fotografii se fac pe vreme rea. Nimic mai adevarat!
  • Atentie la linia orizontului. Nimic nu strica o fotografie altminteri buna, ca un orizont inclinat sever…
  • Pozele de famile (sau cele din categoria „Eu la…”): sunt excelente pentru arhiva personala, dar nu pentru a le inscrie intr-un concurs foto…
  • Nu edita excesiv fotografiile, pentru a nu le strica din calitate
  • Cauta contrastele: indiferent de genul foto abordat, de subiect sau de momentul zilei, contrastele pot oferi cel mai bun efect vizual intr-o fotografie. Iar toamna contrastul cromatic e la el acasa, la cat de multe culori sunt

Bonus: iata alte 10 sfaturi pentru fotografii de toamna reusite , care – in mare masura – se potrivesc atat in fotografia cu un aparat dedicat dar si celor care prefera sa se exprime cu ajutorul unui telefonul mobil.

10 sfaturi pentru fotografii de toamna reusite
10 sfaturi pentru fotografii de toamna reusite

SUCCES TUTUROR! 

Concursul ASUS ZenFone 4: WE LOVE PHOTO se adreseaza tuturor utilizatorilor de smartphone-uri ASUS din gama ZenFone si se desfasoara in perioada 26 Octombrie – 30 Noiembrie, pe siteul TechInStyle.ro (unde gasiti regulamentul si formularul de inscriere) si pagina de Facebook ASUS Romania. Imaginile inscrise in concurs trebuie sa fie surprinse cu un telefon ASUS din gama mentionata iar fotografiile trebuie sa fie facute in perioada 1 Septembrie – 30 Noiembrie 2017. Premiile 1-10 se vor acorda in bajza deciziei juriului, compus din cinci bloggeri si fotografi profesionisti: Vlad Eftenie, Alin Popescu, Calin Stan, Radu Dumitru si Bogdan Petre. La sfarsit, fiecare membru al juriului va publica cate o selectie Top10 cu fotografiile alese de el in timpul jurizarii, pe blogul propriu.

1 COMENTARIU

  1. Pai… Facem asa. Intrucat smartphone-uri ASUS ZenFone nu sunt foarte raspandite (eu nici nu stiam de ele), voi inchiria unul, voi face poze cu el, apoi dupa ce voi castiga concursul si voi primi un astfel de telefon, voi posta si mai multe poze in concursuri sau poate, cine stie, chiar voi incheia un contract ceva, prin care sa le furnizez periodic imagini facute cu el. Sigur, am fost ironic. Ce sa fac? Îmi cumpar telefon ca sa pot participa la concurs? Nu mai bine s-ar accepta imagini cu orice, apoi castigatorul ar beneficia de un astfel de telefon si prin asta s-ar face reclama? Parerea mea.

Comments are closed.