De cand utilizez zilnic smartphone-ul Samsung Galaxy K Zoom, am avut nevoie de cateva ori sa il pot monta pe un trepied. Dar, ca orice smartphone, nici acesta nu are filet care sa permita prinderea pe trepied sau pe un mini-trepied. Spre surprinderea mea, nu am fost singurul care a intampinat aceasta problema. Numai in ultima luna am fost intrebat de cel putin trei prieteni ce solutie le recomand pentru a putea sa isi fixeze smartphone-ul pe trepied. Asadar, am cautat si am gasit o solutie. Sunt multe accesorii de acest fel pe piata, dar unul universal, care sa se adapteze aproape oricarui smartphone, indiferent de model si de diagonala ecranului, este pana la urma cea mai buna alegere.

Iata cum arata solutia pe care v-o propun acum. Este formata din doua accesorii, clema-suport Jobby GripTight si mini-trepiedul Manfrotto Pixi. Ambele si-au facut loc permanent in geanta mea foto de umar, incepand de acum.

Cum sa iti montezi smartphoneul pe trepied
Cum sa iti montezi smartphoneul pe trepied

Ce ai nevoie?

Cum functioneaza?

Simplu si ingenios. Clema Jobby se monteaza pe smartphone si iti ofera filetul necesar montarii acestuia pe trepied. Practic montarea si demontarea smartphoneului de pe trepied sau de pe mini-trepiedul din imagine dureaza maxim 15 secunde, iar clema Jobby poate fi purtata in orice buzunar, fiind foarte compacta. La fel am putea spune si despre mini-trepiedul Manfrotto Pixi, foarte compact si versatil, dar care nu isi gaseste locul chiar in orice buzunar… 🙂

Atentie insa la clema Jobby. Este destul de fragila sau, cel putin, asa pare la prima vedere. Probabil ca va rezista bine in timp, avand structura de aluminiu in interior, dar va recomand sa o manevrati cu grija. Mini-trepiedul Manfrotto Pixi este exact la polul opus: chiar daca e mic si compact, este extrem de solid si bine facut si poate sustine nu doar un smartphone dar este util si daca aveti un aparat foto mirrorless sau chiar un DSLR cu obiectiv fix sau de kit (sustine pana la 700g).

Clema Jobby GripTight este practica si pentru ca poate fi utilizata cu orice smartphone cu diagonala ecranului mai mica de 5,3inch. Un mic inconvenient este faptul ca la smartphone-urile care nu sunt perfect plate pe partea din spate (cum e K Zoom), clema nu prinde decat daca e montata peste ecranul LCD (cum vedeti in imaginile alaturate). Nu e mare lucru, nu incomodeaza foarte tare pt ca „butoanele” de pe ecran sunt in extremitati (stanga-dreapta)…

Si… util pentru selfie:

Cu putina imaginatie, un astfel de „setup” este foarte util si pentru selfie-uri. Mai ales daca telefonul vostru are functie de declansare automata atunci cand detecteaza fetele in cadru, cum are Samsung Galaxy K Zoom functia Selfie Alarm.

Unde se gasesc?

Iata unde gasiti cele doua accesorii prezentate in acest articol:

Asadar, va recomand aceasta solutie daca vreti sa va montati usor telefonul mobil pe un trepied sau un mini trepied. Clema Jobby are filet standard de trepied, deci puteti monta smartphone-ul si pe un trepied conventional, de dimensiuni normale, nu doar pe unul mic, asa cum am aratat eu in acest articol.  Dar, datorita dimensiunilor compacte, un mini-trepied cred eu ca este mai potrivit pentru un smartphone. In orice caz, sa iti poti fixa smartphone-ul pe trepied este foarte util, nu doar pentru fotografii de seara/noapte mai bune, dar si pentru imagini de grup, pentru selfie-uri mai reusite sau, daca veti rabdare, pentru timelapse-uri excelente!

Spor la fotografiat! 🙂

Toate imaginile cu clema Jobby si mini-trepiedul Manfrotto Pixi: