Fanii si utilizatorii sistemului mirrorless Fuji X au motive de bucurie: compania a anuntat in cursul diminetii lansarea unui obiectiv si a unui teleconvertor. Este vorba despre noul Fujinon XF 35mm f/2.0 R WR, un prime compact, etanseizat impotriva intemperiilor si un teleconvertor, Fujinon XF 1.4X TC WR. Vestea buna este ca noul obiectiv de 35mm va putea fi comandat deja incepand cu luna noiembrie, la un pret de aproximativ 350 de Euro. Teleconvertorul este compatibil, deocamdata, doar cu obiectivul XF 50-140mm f/2.8 si va ajunge in magazine in luna Decembrie.

Obiectivul Fuji 35mm f/2.0

Fuji 35mm f/2 montat pe Fuji XT-10
Fuji 35mm f/2 montat pe Fuji XT-10

Obiectivul Fuji 35mm f/2.0 are o formula optica ce include 9 elemente dispuse in 6 grupe, dintre care doua lentile sunt de tipul ED (asferice). Motorul de focalizare intern este foarte silentios si asigura punerea la punct in doar 0,08 secunde, conform comunicatului oficial al niponilor. Tratamentul antireflex de tip Nano-GI asigura imagini clare, fara flare sau efect de tip ghosting (incetosare), iar diafragma este formata din 9 lamele circulare, pentru o separare optima a subiectului de fundal si un efect bokeh cat mai placut. Si, daca tot am amintit de diafragma, este bine de stiut faptul ca la noul XF 35mm f/2.0 setarea diafragmei se face de pe inelul de pe obiectiv, inel fizic, care permite alegerea valorilor diafragmei in pasi de 1/3.

Noul obiectiv de 35mm va ajunge pe rafturile magazinelor incepand cu luna noiembrie, la un pret de aproximativ 350 de Euro.

Fuji 35mm f2 R WR
Fuji 35mm f2 R WR

Teleconvertorul Fujinon 1.4x WR (foto jos)include 6 lentile dispuse in 3 grupe si este compatibil cu obiectivul FUJINON XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR caruia ii multiplica focala de 1,4 ori. Este etanseizat impotriva intemperiilor si are contacte electronice care asigura comunicarea intre body si obiectivul zoom 50-140mm, fara a afecta viteza focalizarii si afisand in datele EXIF valorile exacte ale focalei multiplicate.

Cei care si-l doresc mai au insa de asteptat pana in luna decembrie, atunci cand Fuji spera sa livreze primele unitati in magazine, la un pret aproximativ de 450 de Euro.

Compatibilitatea noului obiectiv si a teleconvertorului cu camerele foto Fujifilm actuale va fi asigurata printr-un update de Firmware, pe care compania din japonia l-a promis cu aceasta ocazie, tuturor utilizatorilor, indiferent de modelul camerei din seria Fuji X pe care o detin.

Teleconvertorul Fuji 1,4x
Teleconvertorul Fuji 1,4x