Asa cum era de asteptat, au aparut primele imagini si specificatii tehnice ale lui Fuji X-Pro 1, primul aparat foto mirrorless cu obiective interschimbabile (de sistem) de la Fuji. Construit pe o arhitectura asemanatoare modelului Fuji X100, X-Pro 1 este un aparat foto mirrorles dedicat fotografilor profesionisti. Pentru a sublinia acest aspect, odata cu noul aparat vor fi lansate si trei obiective, toate cu distanta focala fixa: 18mm f/2, 35mm f/1.4, and 60mm f/2.4

Fuji X-Pro 1 va fi o combinatie intre designul retro si functiile specifice camerelor foto digitale. Obiectivele vor fi construite din metal, la fel ca si body-ul, iar montura va fi Fuji X-Mount. Din pacate se pare ca nu va exista o compatibilitate directa cu obiectivele Leica (desi poate multi fotografi se asteptau la un sistem compatibil, se pare ca Fuji nu doreste acest lucru). Senzorul de dimensiuni APS-C va utiliza o noua tehnologie EXR CMOS iar vizorul optic hybrid va ajunge la generatia a II-a odata cu lansarea noului X-Pro 1.

Fuji X-PRO 1
Fuji X-PRO 1 (fotografie neoficiala, dar care prezinta camera reala)

In orice caz, Fuji X-Pro 1 va fi cu siguranta un sistem reusit si reprezinta inceputul unei noi ere atat pentru Fuji cat si pentru piata mirrorless. Este, poate, primul aparat foto mirrorless (de sistem) la standarde profesionale, dupa modelele Leica.

Fuji X-Pro 1 va fi disponibil incepand cu luna Martie, la un pret de aproximativ 1300 de Euro cu obiectivul de kit 35mm f/1.4! Pretul obiectivelor va fi in jur de 500-600 de euro.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns