Fuji Finepix S200 EXR
Fuji Finepix S200 EXR

Cu siguranta cel mai impresionant si poate cel mai asteptat aparat foto bridge al momentului, Fuji Finepix S200 EXR este ideal atat pentru fotografii amatori cat si pentru avansati ce doresc inregistrarea unor imagini de calitate superioara!

Fuji Finepix S200 EXR face parte din gama compactelor (bridge) de top de la Fuji si ofera specificatii tehnice ce in mod normal se regasesc doar pe DSLR-uri.

Specificatii tehnice

Fuji S200 intampina fotografii cu un senzor CCD cu o rezolutie de 12 mega pixeli, un obiectiv luminos, wide, cu o distanta focala echivalenta 30-436mm conform standardului 35mm (reprezentand un zoom de 14x) si stabilizare optica de imagine integrata. Display-ul LCD principal are o diagonala de 2.7 inch iar valorile ISO ce se pot seta fiind in intervalul 100 – 12800 ! Asa cum spuneam, Fuji a ridicat stacheta in domeniul aparatelor bridge cu aceste dotari si specificatii tehnice!

Tehnologia „EXR”

Senzorul CCD cu tehnologia EXR de la Fuji este si el o noutate in domeniul camerelor compacte fiind special conceput pentru a reproduce imagini de calitate, fara zgomot de imagine, la valori ISO ridicare. Astfel, tehnologia proprietara Fuji „EXR” face ca fiecare doi pixeli fizici de pe senzorul CCD sa se conporte ca unul singur, pentru o mai buna reproducere a detaliilor in situatii de lumina putina si la valori ISO ridicate. Desigur, acest lucru presupune ca la valori ISO mari rezolutia efectiva a imaginilor sa scada la jumatate (6 mega pixeli) dar beneficiati de o calitate a imaginii mult mai buna.

Fuji S200. Amplasarea butoanelor asemanatoare unui DSLR
Fuji S200. Amplasarea butoanelor asemanatoare unui DSLR

Cum se comporta in test?

La prima vedere am remarcat obiectivul si calitatea materialelor/finisajelor de pe acesta. Un punct in plus este oferit de feeling-ul in utilizare, asemanator celor de pe DSLR-uri. Practic, Fuji Finepix te face sa te intrebi daca nu cumva acel obiectiv se poate demonta de pe aparat si daca el nu este de fapt o camera foto DSLR.

Amplasarea butoanelor este ergonomica, aparatul nu este foarte compact dar este totusi suficient de mic pentru a putea fi usor de transportat iar modul de utilizare este foarte asemanator DSLR-urilor. Chiar si comutatorul de selectie al modurilor de focalizare se regaseste ca buton separat, asemanator DSLR-urilor de la Nikon, dezvaluind parca „sursa de inspiratie” a inginerilor de la Fuji atunci cand au proiectat aceste aparat bridge.

Calitatea imaginilor este foarte buna, stabilizarea optica de imagine isi face treaba asa cum ne-am asteptat iar viteza de focus este excelenta pentru un aparat din aceasta clasa. Noile functii si butoane, precum comutatorul modurilor de focalizare, s-au dovedit a fi o facilitate binevenita mai ales daca sunteti un fotograf amator pretentios si cautati un aparat ce se apropie de calitatea oferita de un sistem DSLR, dar la un pret mai mic. Aparatul poate inregistra imaginile in format JPG sau RAW, un motiv in plus de bucurie pentru fotografii avansati care vor sa detina controlul total asupra imaginilor realizate.

Fuji Finepix S200 EXR poate inregistra si filme in format HD. Desi nu se ridica la nivelul unui DSLR ce poate filma HD, calitatea filmelor este buna si aceasta functie se poate dovedi extrem de utila pe un aparat din aceasta clasa.

Concluzie

Fuji Finepix S200 EXR este un aparat foto compact/bridge de calitate, poate cel mai bun din clasa sa in acest moment si care, cu siguranta, poate produce rezultate excelente in mainile unui fotograf pretentios! Pe langa modul de lucru complet automat si scenele prestabilite, aveti posibilitatea de a fotografia si in modul Manual sau semi-automat (Av/Tv).  Asadar posibilitatile de expresie si creativitate sunt practic, nelimitate.

Specificatii tehnice complete:

Fujifilm FinePix S200 EXR:

 • Zoom: 14.3x optic
 • Rezolutie: 12Mp
 • Marime senzor: 1/1.6 inch
 • Tip senzor: Super CCD EXR
 • Rezolutia imaginii (max): 4000×3000
 • Format fisiere: JPEG, RAW
 • Sensibilitate: ISO100-12800
 • Memorie: Interna, SD, SDHC
 • Tip focus: Normal, macro, supermacro
 • Distanta normala de focus: 50cm-infinit
 • Distanta focus macro: 10cm-3m (macro), 1cm-1m (supermacro)
 • Masurare expunere: Programmed AE, aperture-priority AE, shutter-priority AE, manual
 • Compensarea expunerii: +/- 3 EV in step increments
 • Viteza expunere: 30sec-1/4000sec
 • Blitz: Integrat, conector (pat) extern
 • Ecran LCD: 2.7, 230,000dot (73,000px)
 • Interfata: USB 2.0
 • Acumulator: Li-Ion
 • Marime: 133.4×93.6x145mm
 • Greutate: 820g (fara baterii si card)

Fujifilm Finepix S200EXR beneficiaza si de o promotie curenta. Vezi detalii si pretul promotional aici!

2 COMENTARII

 1. faza cu: „Fuji Finepix S200 EXR poate inregistra si filme in format HD ” este chiar tare , pacat ca nu este si adevarat ( vezi site oficial FujiFilm !) . si chiar nu filmeaza HD ,doar 640×480 30fps dar face fotografii grozave si arata superb .Daca filma si HD as fi fost si mai multumit de el dar asa … sunt doar multumit si incantat. 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns