Anul 2016 nu a fost, pana acum, unul foarte bun pentru GoPro. Mai mult, acum Olympus lanseaza primul lor action cam, un aparat rezistent, dotat cu o multime de senzori si functionalitati noi. Este vorba despre Olympus TG-Tracker, action cam-ul cu care japonezii vor sa castige o buna parte din piata aparatelor dedicate pasionatilor de sporturi extreme si adrenalina.

Olympus TG-Tracker
Olympus TG-Tracker

Olympus TG-Tracker este construita in jurul unui senzor CMOS de 8MPx, capabil sa inregistreze atat fotografii la rezolutia amintita dar si filme 4K 30p sau Full HD 60p. Obiectivul este un grandangular de 13.9mm (echivalent), cu unghi de cuprindere de 204º si deschidere maxima a diafragmei f/2.0. Camera dispune si un sistem de stabilizare pe 5 axe, electronic.

Ce este cel mai interesant, este selectia de senzori de care dispune camera: la altitudine sau sub apa, Olympus TG-Tracker inregistreaza automat atat directia deplasarii, viteza, coordonatele GPS exacte ale „traseulul” cat si temperatura apei sau a aerului, altitudinea sau adancimea, fiind astfel poate cea mai inteligenta camera de actiune lansata in ultima perioada… Impreuna cu aplicatia gratuita Olympus Image Track 2.0, aceste informatii pot fi afisate si pot fi utilizate dupa bunul plac, la redarea fotografiilor sau a secventelor video inregistrate. Si, ca sa fie pachetul complet, noua camera de actiune Olympus TG-Tracker vine si cu o serie de accesorii care permit montarea ei pe echipamente sportive (casca, bicicleta, etc).

Asadar, nu doar ca are un sistem de stabilizare integrat si rezista sub apa fara alte accesorii speciale pana la 30m, dar vine si cu o serie de senzori capabili sa inregistreze mai multi parametrii decat o camera de actiune conventionala. Va ajunge in magazine incepand cu luna Iunie, la un pret pe care urmeaza sa il aflam, curand. Mai ramane sa vedem doar cum filmeaza, dar deja ma gandesc la cateva sesiuni de scuba diving in Grecia, la vara… !

Olympus TG-Tracker este lansat acum, la aniversarea a 10 ani de la aparitia primului model din gama Tough, primul aparat foto compact digital rezistent la apa, praf si intemperii.

Olympus Tough TG-Tracker, caracteristici tehnice pe scurt:

  • Camera foto de actiune (action cam), rezistenta la apa, praf, intemperii, socuri si lovituri
  • Rezista pana la 30m sub apa, cazaturi de la 2.1m si pana la temperaturi de -10º
  • Senzor CMOS BSI de 8Mpx
  • Inregistrare video Full HD 1080 60p/4K 30p
  • Senzori: accelerometru, busola electronica, altimetru, barometru, GPS si senzor de temperatura
  • Wi-Fi integrat, compatibila cu aplicatia pentru smartphone Olympus Image Track 2.0
  • Ecran LCD rabatabil, cu diagonala de 1.5inch
  • Lampa LED integrata
  • Accesorii furnizate: Lens Protector si Underwater Protector, pentru fotografii/filmare la nivelul marii sau sub apa, fara riscul de a zgaria lentila, Steady Grip si Mount Coupling, pentru atasarea pe echipamente sportive si nu numai.

Alte fotografii cu Olympus TG-Tracker

Olympus Steadygrip pentru TG-Tracker
Olympus Steadygrip pentru TG-Tracker
Olympus Tough TG-Tracker
Olympus Tough TG-Tracker
Olympus TG-Tracker si ecranul LCD rabatabil
Olympus TG-Tracker si ecranul LCD rabatabil
Olympus TG-Tracker
Olympus TG-Tracker

Lasă un răspuns