Genus GCSMK este un suport de umar (rig) pentru sisteme video-DSLR, destinat utilizatorilor profesionisti si semi-profesionisti. Cu o constructie modulara, usor de asamblat si – mai ales – proiectat pentru un confort sporit in utilizare, suportul de umar de la Genus poate fi alegerea perfecta pentru videograferii care filmeaza cu ajutorul unui sistem DSLR.  Am avut ocazia sa testam acest rig pentru cateva zile iar acum putem sa va impartasim impresile noastre.

Sistemul Genus pe care l-am testat noi este format din:

  • Genus Bravo Follow Focus System – G-BFOCS
  • Genus Camera Shoulder Mount System Kit – GCSMK
  • Genus Wide Clip-On Matte Box Kit complete – GWMC
  • Genus French Flags – GFFW
  • Genus Loupe LCD Viewfinder – G-LV
  • Lens Adaptor Ring – GAR

Am utilizat suportul de umar pentru sisteme Video-DSLR de la Genus la un shooting in Cetatea Sighisoarei si, a doua zi, pentru a inregistra petrecerea anuala de Halloween organizata la Castelul Dracula din Pasul bargaului, langa Bistrita. Asa cum puteti vedea din lista de mai sus, sistemul testat de noi include cinci componente distincte. La prima vedere, rig-ul Genus pare ceva foarte complicat, datorita faptului ca fiecare piesa vine ambalata separat, iar intreg ansamblul trebuie montat inainte de fiecare utilizare. Totusi, pentru cineva cu experienta, tot procesul de montare si asamblare nu dureaza mai mult de 7-8 minute.

Genus: modular, rapid si usor de asamblat
Genus: modular, rapid si usor de asamblat

Sistemul Genus este complet modular si poate fi achizitionat atat in kit, cu componentele de mai sus, dar si separat, fiecare piesa in parte. Acest lucru permite adaptarea perfecta la cerintele utilizatorului si transportul mai facil de la o locatie la alta, prin dezasamblarea sistemului in partile componente. Componenta principala a kit-ului este cadrul Genus GCSMK, care asigura suportul pentru DSLR si este format din patru piese: manere, suportul din bare de aluminiu (cu diametrul standard de 15mm), suportul pentru umar si o contragreutate.

La lucru cu Genus GCSMK
La lucru cu Genus GCSMK

Designul modular al platformei permite asamblarea si dezasamblarea sistemului rapid si usor, iar modularitatea pieselor permite transportul intregului sistem intr-un spatiu cat mai restrans. Coloana centrala pe care se monteaza aparatul DSLR este ajustabila pe inaltime, pentru a permite pozitionarea aparatului pentru o utilizare cat mai facila. Pozitia manerelor poate fi ajustata foarte usor, pentru un confort sporit in utilizare, iar greutatea si suportul de umar pot fi la randul lor pozitionate pentru a asigura un balans optim in functie de greutatea aparatului montat pe sistemul Genus, pentru a maximiza confortul si echilibrul in utilizare.

La lucru cu rig-ul Genus
La lucru cu rig-ul Genus

Kitul pe care l-am testat include si un Mate Box (cu French Flags) si un sistem Follow Focus. Mate Box-ul ajuta la eliminarea reflexilor si prevenirea fenomenului „lens flare”. Mate Box-ul a fost proiectat special pentru a putea fi utilizat pe orice tip de obiectiv cu distanta focala mai mare de 17mm si un diametru al lentilei frontale de maxim 105mm. Mate Box-ul are si un adaptor ce permite utilizarea a doua filtre patrate (tip 4×4). Pentru filtrele de polarizare sau cu densitate neutra, unul din adaptoarele pentru poate fi rotit.

Atunci cand am filmat in interior si am utilizat un panou cu LED-uri de la Manfrotto pentru a ilumina subiectul.

Sistemul Follow Focus poate fi ajustat in functie de dimensiunea obiectivului si pozitia inelului de focus de pe acesta, iar pozitia sa poate fi stabilita la montare: pe partea dreapta sau pe partea stanga a rig-ului.

Genus GCSMK pe trepied Manfrotto 190CXPRO3
Genus GCSMK pe trepied Manfrotto 190CXPRO3

Rig-ul Genus poate fi montat si pe un trepied foto-video, deoarece coloana centrala pentru prinderea aparatului DSLR ofera si un adaptor pentru montarea intregului sistem pe trepied, asa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. Aici, am inregistrat cateva cadre in Cetatea Sighisoarei utilizand sistemul montat pe trepied si utilizand greutatea pe post de maner pentru panning. Spre surprinderea tuturor, ansamblul format din trepiedul Manfrotto 190CXPRO3 cu 804RC2 si rig-ul Genus a functionat perfect, chiar daca acest cap nu este dedicat montarii camerelor video.

Sistemul Genus poate fi achizitionat de aici: Genus VDSLR Shoulder Support Rig Complet .

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorFuji X-S1
Articolul urmatorSamyang 8mm F3.5 fisheye pentru Nikon, acum cu CPU
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

1 COMENTARIU

  1. Este exagerat de scump, pentru niste tevi din aluminiu, cateva rotite din plastic, este exagerat… Este chiar o jignire adusa unui DSLR, adica un Canon 7D costa mai putin decat acest kit? Hmmm.. sincer, este un afront adus tehnologiei, Canon si altii se chinuie see you cercetarea si ei vand cateva tevi de aluminiu see you aceste preturi… Parerea mea…

Lasă un răspuns