Compania Fuji a lansat astazi cel mai performant aparat foto bridge construit de ei vreodata. Fuji X-S1 este, la prima vedere, urmasul lui Fuji HS-20, un aparat ce s-a bucurat de un real succes printre cumparatori, datorita performantelor foarte bune. Fuji X-S1 este dotat cu un obiectiv cu zoom optic 26X (F2.8-5.6), senzor CMOS EXR si are un body extrem de asemanator unui aparat foto DSLR. Cu siguranta de Fuji X-S1 vom mai scrie, deoarece se anunta a fi un super-aparat pentru fotografii care doresc sa renunte la aparatul compact in favoarea unui model din clasa bridge care sa le ofere o calitate mai buna si o versatilitate mai mare in fotografie.

Fuji X-S1 va avea acelasi senzor de 12MP 2/3″ CMOS ca si modelul Fuji X10, lansat in luna septembrie. Conform declaratiilor oficiale, Fuji X-S1 a fost conceput ca un aparat bridge din clasa „premium”. Din lista de specificatii tehnice nu lipsesc nici informatiile despre ecranul LCD de 3 inch, cu 440.000 de pixeli rezolutie, vizorul electronic cu 1.44 milioane de pixeli si, bineinteles functia de inregistrare video Full HD. Fuji X-S1 va putea inregistra imagini atat in format JPEG dar si RAW, la fel ca si predecesorul sau.

Va voi anunta imediat ce aflu detalii despre pretul acestui nou model.

Fuji X-S1
Fuji X-S1

7 COMENTARII

    • Si pe mine ma intereseaza, dar intai vreau sa ma asigur ca are o calitate decenta in cadrele sale, senzorul este el mai mare decat alte bridge-uri, dar nu uita ca este un super-zoom, daca-l faceau de 10-12x zoom era intr-adevar ceva de calitate, HS20 este de tot rahatul, scuza-mi exprimarea, nu poti sa privesti o fotografie de-a sa, are un zgomot de imagine infernal chiar si la ISO 200. La 2800 lei cat va fi pe f64 iti poti lua un aparat foto suficient de bun si o camera video ok, cum ar fi un Panasonic fz45 (am fz38 de care sunt foarte multumit, daca aveam inele de zoom si focus pe obiectiv, un vizor optic sau electronic decent, mi-e indiferent de care, si o patina de blitz extern de care am nevoie, nu aveam nevoie de altceva). Rafala conteaza mai putin, crede-ma, daca face 10 fps pana la 7 fotografii dar toate miscate si neclare (nu te lua dupa reclama producatorului…oricine isi lauda produsul) deceaba o are. Prefer 2-3 fps la calitate decenta, normala. Inafara de asta, vreau sa vad un ISO 800 decent chiar si pe lumina slaba, mai mult nu cred ca folosesc, degeaba permite el fotografiere la valori ISO atat de mari, pana la 12800 cu boost, nu vei folosi niciodata mai mult de 1600 nici pe un DSLR, foarte rar, dar pe un aparat cu senzor de 8,8 x 6,6 mm. Nu uita, cu suma asta iei canon 1000D + Sigma 18-200mm HSM OS, si chiar daca ai doar 11x zoom calitatea optica este net-superioara. Daca faceau acest aparat cu un senzor 17x13mm macar, era alta mancare de peste, preferam un obiectiv mai voluminos dar si fotografiile erau impecabile. Oricum se anunta un produs reusit. Evident nu se compara cu calitatea optica a unui DSLR cu obiective de calitate (nu L, doar decente), dar daca are o calitate optica macar ca a unui Panasonic Lumix DMC-FZ38 sau FZ28, 45, etc, pe toata plaja focala si la valori ISO mai mari decat acestea, rafala este ok, filmarea la fel, vizorul laudat de toti la fel, atunci da, acest aparat va face fericiti pe multi dintre noi, ar fi tot ceea ce avem nevoie pentru arta si fotografia de zi cu zi. Numai bine! (am intrat pe clubulfoto.com cautand informatii despre Fuji X-S1 si ti-am vazut comment-ul).

      • nu pot sa ma abtin cand vad ce scrii fara suparare dute si ia lectii sa afli si sa vezi functiile ca sa stii cum sa folosesti acest aparat de la fuji am poze cu hs10 daca vrei ati dau adr de mes sa ati trimit poze superbe ce sa mai spun despre xs1 nu vedeti numai nikon si canon atat va aruncati repede la reclama nu ati anvatat nici acum ..la pomul laudat sa nu fugi repede mai ganditiva…

Lasă un răspuns