Panasonic a lansat astazi noul obiectiv Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH destinat aparatelor foto cu montura Micro 4/3. Desi a fost prezentat ca prototip in timpul Photokina 2012, timp de aproape un an si jumatate compania a continuat dezvoltarea sa fara a mai oferi alte detalii despre lansarea oficiala pe piata. Iata ca acum se pare ca Panasonic a definitvat noul obiectiv, care ofera o focala echivalenta de 85mm atunci cand este utilizat pe un aparat cu senzor crop 2x (Micro 4/3) si l-a prezentat oficial in cadrul evenimentului de astazi de la CES 2014.

Leica Nocticron 42,5mm f/1.2
Leica Nocticron 42,5mm f/1.2 (Foto Dpreview.com)

Leica DG Nocticron 42.5mm F1.2 este cel mai luminos obiectiv pentru formatul Micro 4/3 disponibil in prezent in catalogul niponilor si este compatibil atat cu aparatele mirrorless Panasonic dar si Olympus. Obiectivul include cea mai noua tehnologie de stabilizare optica a imaginii Power O.I.S. si beneficiaza de un sistem AF full-time, care permite ajustarea planului de focus permanent, chiar daca sistemul automat este cuplat.

Leica 42,5mm f/1.2 are o formula optica compusa din 14 elemente dispuse in 11 grupe, dintre care un element este de tip ED (Extra-low Dispersion), doua Asferice si unul UHR (Ultra High Refractive Index).

Obiectivul va fi disponibil comercial incepand cu luna Martie la un pret estimativ de 1499 Euro.

1 COMENTARIU

  1. O fi, dar Olympus cu al sau M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 MSC (1400 lei), bate cam tot la focala asta. Leica e probabil peste, dar intrebarea mea e, isi va merita pretul…?

Lasă un răspuns