Nikon a lansat astazi doua noi aparate foto mirrorless si doua obiective pentru sistemul Nikon 1. Este vorba despre noile aparate foto mirrorless adresate entuziastilor, Nikon 1 J3 si Nikon 1 S1 si obiectivele  1 Nikkor 6.7-13mm F3.5-5.6 VR (echivalent 18-35mm) si 1 Nikkor 10-100mm F4-5.6 VR.

Nikon a lansat noile aparate foto mirrorless Nikon 1 J3 si S1
Nikon a lansat noile aparate foto mirrorless Nikon 1 J3 si S1

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1 este, in prezent, cel mai mic si cel mai usor aparat foto mirrorless de pe piata. Spre surprinderea celor prezenti la evenimentul de lansare de la Bucuresti, Nikon 1 S1 seamana mai mult cu un aparat foto compact decat cu un mirorrless, dar dimensiunile compacte ascund un aparat mai performant decat orice compact de dimensiuni similare. Alaturi de obiectivul de kit 10-30mm f/3.5-5.6, Nikon 1 S1 este aproape la fel de compact ca si un Nikon P7700, de exemplu. Dar este un mirrorless. Nikon 1 S1 va fi disponibil in Romania din Februarie la un pret aproximativ de 499 Euro, in diferite kituri si variante de culori (vezi foto mai jos).

vezi-promotia-acum

Este un aparat foarte compact ce se adreseaza in special tinerilor sau celor care vor sa renunte la un aparat compact clasic si sa treaca la ceva mai performant (cu senzor mai mare).  Este construit din plastic, are o greutate redusa si iese in evidenta in primul rand printr-un un mod de utilizare intuitiv, bazat pe un sistem automat ce detecteaza specificului scenei fotografiate si adapteaza setarile pentru rezultate optime. Are o interfata grafica facila si nu are rotita pentru selectia modurilor de fotografiere. Filmeaza la rezolutie HD 720. Are un senzor CMOS de 10 megapixeli si poate utiliza valori ale sensibilitatii ISO din intervalul 100-6400. Dispune de stabilizare electronica a imaginii E-VR.

Imagini cu Nikon 1 S1:

Imagini cu meniul lui Nikon 1 S1 / J3 (meniul este aproape identic intre cele doua camere):

Meniul este intuitiv, usor de utilizat (disponibil chiar si in limba Romana), singurul aspect care ar mai putea fi imbunatatit ar fi prezenta unui ecran touch care sa permita navigarea mai rapida printre optiuni.

Nikon 1 J3

Nikon 1 J3 este un aparat din gama mid-level mirrorless a producatorului nipon si este construit in jurul unui senzor CMOS BSI de 14 megapixeli (ISO 160-6400). Are dimensiuni asemanatoare cu 1 S1 dar pastreaza rotita de selectie a modurilor de fotografiere cu care ne-am obisnuit la celelalte modele mirrorless de la Nikon. Totodata beneficiaza de cel mai scurt timp de declansare dintre toate aparatele din aceasta clasa: doar 8 milisecunde.

vezi-promotia-acum

Nikon 1 J3 poate fotografia in rafala cu pana la 10 cadre pe secunda, are functie D-Lighting pentru armonizarea diferentelor de contrast (gama dinamica), identifica si selecteaza automat cele mai potrivite setari in functie de specificul scenei fotografiate si ofera control automat al distorsiunilor atunci cand sunt utilizate obiectivele din gama 1 Nikkor. Filmeaza in format Full HD 1080 60i cu focalizare automata continua si poate inregistra concomitent si fotografii la rezolutie maxima, fara a intrerupe filmarea. Functia avansata de filmare permite utilizatorului sa aleaga unul din cele patru moduri disponibile pentru setarea expunerii la inregistrare: P/A/S/M. Are 73 de puncte AF cu detectie de faza si 135 cu detectia contrastului.

Nikon 1 J3 va fi disponibil tot din luna Februarie la un pret aproximativ de 599 Euro.

Nikon 1 J3 si obiectivul 10-100mm
Nikon 1 J3 si obiectivul 10-100mm

Alte imagini cu Nikon 1 J3:

Noile obiective 1 Nikkor

Nikon a prezentat astazi si doua obiective noi compatibile cu sistemul mirrorless Nikon 1. Obiectivul grandangular 6.7-13mm f/3.5-5.6 VR este, poate, cel mai in interesant din toata gama 1 Nikkor de pana acum si permite surprinderea unor cadre cu unghi mare de cuprindere, echivalent al unei focale de 18mm pe un aparat cu senzor Full Frame. Exteriorul este realizat din metal (inclusiv montura). Este un obiectiv performant, util, dar care are si un pret pe masura: aproximativ 450 de euro (disponibil din Martie).

Obiectivul 1 Nikkor 6.7-13mm f/3.5-5.6 VR

Obiectivul 1 Nikkor 10-100mm f/4-5.6 VR se adreseaza celor care isi doresc un singur obiectiv „bun la toate”, versatil, cu zoom optic generos (10x). Este un obiectiv super-zoom excelent pentru calatorii, vacante sau drumetii. Exteriorul este din metal (inclusiv montura). Va fi disponibil in magazine incepand cu luna Martie la un pret aproximativ de 600 Euro.

Obiectivul 1 Nikkor 10-100mm F4-5.6 VR

Tot astazi Nikon a anuntat si lansarea unei carcase subacvatice pentru sistemul Nikon 1, compatibila cu modelele 1 J3 si 1 S1. Pentru mai multe detalii tehnice despre aparatele si obiectivele lansate astazi v-am pregatit mai jos slide-urile de la prezentare:

2 COMENTARII

  1. salutare,
    as dori sa știu care e diferența, la nivelul calitatii imaginii realizate, dintre Nikon 1 J1 si aceste doua aparate Nikon 1 J3 si S1,
    mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns