Cu ocazia CES 2013 Sony a lansat un nou model smartphone din seria Xperia. Sony Xperia-Z este primul smartphone din lume care are integrata o camera foto cu senzor CMOS BSI Exmor de 13 megapixeli capabil sa surprinda imagini de calitate chiar si in conditii de iluminare slaba, datorita gamei dinamice imbuatatite (sensor HDR). Sony Xperia-Z este construit in jurul unui ecran LCD Full HD 1080p de 5” cu unitate de procesare video Bravia Engine 2 si al unui procesor Quad-Core Snapdragon™ S4 Pro, ofera conectivitate 4G LTE si rezista in apa pana la adancimi de 1m (pentru maxim 30 de minute).

Sony Xperia-Z - Primul smartphone cu senzor de imagine CMOS Exmor RS HDR din lume
Sony Xperia-Z – Primul smartphone cu senzor de imagine CMOS Exmor RS HDR din lume

Modelul Xperia Z imprumuta performantele camerelor digitale Sony si beneficiaza de senzorul de imagine Exmor RS, primul senzor din lume cu HDR (High Dynamic Range) pentru smartphone-uri. Cu ajutorul acestuia se pot inregistra clipuri video si surprinde fotografii cu o calitate tehnica deosebita chiar si in conditii de iluminare scazuta.

Sony Xperia-Z va rula sistemul de operare Android 4.3 iar cu ajutorul functiei One-touch smartphone-ul se va conecta wireless cu televizoarele Sony BRAVIA si va afisa pe ecranele acestora imaginea de pe dispozitivul mobil. Astfel se vor putea afisa fotografii, filme sau chiar rula aplicatii direct pe ecranele de mari dimensiuni ale televizoarelor Bravia. .

Mai mult, noul telefon este rezistent la praf si rezista in apa la o adancime de un metru pana la 30 de minute.

Cei ingrijorati de autonomia scazuta a acumulatorului dat fiind ecranul de dimensiuni generoase si senzorul foto performant, trebuie sa afle ca noul mod STAMINA al bateriei permite o durata de functionare de cel putin patru ori mai mare decat a altor modele.

Sony Xperia-Z va fi disponibil in magazine incepand din primul trimestru al acestui an la un pret care va fi anuntat ulterior.

Lasă un răspuns