Compania Nissin a anuntat astazi lansarea primului commander wireless TTL din catalogul sau. Este vorba despre noul Nissin Air1, o unitate de comanda wireless pentru blitzurile Nissin, care poate declansa atat in mod TTL cat si manual de la o distanta de maxim 30m, cu timpi de sincronizare de pana la 1/8000. Odata cu el a fost lansat si o varianta modificata a blitzului Nissin Di700, ce integreaza unitatea de receptie compatibila cu noul modul Air1.

Nissin Air1

NIssin AIR 1
NIssin Air1

Nissin Commander Air 1 este o unitate de comanda pentru blitzuri, care se monteaza pe patina de blitz a aparatului si care poate declansa maxim 8 blitzuri Nissin de la o distanta de pana la 30m. Functioneaza atat in modul TTL (inclusiv cu posibilitatea de compensare a expunerii +/-2EV) dar si manual, are lampa AF Assist si este alimentata de la trei baterii de tip AAA care ii asigura o autonomie de pana la 3000 de declansari. Nissin Air 1 poate fi utilizata cu blitzuri cu cap zoom (24-200mm) si are functie hi-speed syncro pentru timpi de expunere de pana la 1/8000.

Nissin Air 1 va costa aproximativ 75 Euro si va ajunge in magazine in luna Aprilie. Impreuna cu blitzul Di700A, kitul va costa aproximativ 250 de Euro (pret actualizat aici).

Blitzul Nissin Di700A va fi aproximativ 230 de euro (modelul actual, Di700 costa 698 de lei).

Atat noul blitz cat si declansatorul Nissin Air1 vor fi comercializate in variante compatibile TTL cu patinele Canon, Nikon si Sony.

Nissin Di700A

O varianta modificata a blitzului Nissin Di700, noua versiune integreaza receptorul wireless compatibil cu unitatea Air1 lansata acum. Nissin Di700A are aceleasi caracteristici tehnice ca si modelul Di700 standard (fara modul wireless integrat), ceea ce se traduce printr-un numar de ghid 48 la 105mm si ISO 100, hi-speed sync pana la 1/8000s si o autonomie de maxim 1500 de cadre cu un singur set de 4 acumulatori tip AA.

Nissin Di700A blitz wireless compatibil cu sistemul NIssin Air 1
Nissin Di700A blitz wireless compatibil cu sistemul Nissin Air 1

Ramane sa aflam cum se comporta noul sistem wireless de la Nissin, in teste, atunci cand acesta va deveni disponibil in Romania. Cert e ca are un pret mai mic decat sistemele similare ale altor producatori si functioneaza si in TTL, pastrand totodata libertatea oferita de un sistem radio master-slave si declansarea cu timpi de expunere cat mai scurti. In plus, integrarea receptoarelor wireless direct in blit elimina necesitatea utilizarii unor recievere dedicate, separate, care sunt alimentate cu alti acumulatori… (cum ar fi cele de la Pixel, de exemplu, sau de la Yongnuo).