Pentru ca am primit deja multe mesaje de la voi despre aparatele si kiturile pe care le recomandam pentru calatorii si vacante, analizam astazi, pe scurt, care sunt cele mai interesante aparate foto si kituri „de vacanta”, in contextul raportului calitate/pret si al promotiilor pe care magazinele foto le ofera in perioada verii. Asadar, sa vedem care sunt cele mai reusite „combinatii de vacanta” ale acestei veri:

Recomandarile lunii Iulie
Recomandarile lunii Iulie

DSLR-uri sau mirrorless:

Canon 600D
Canon 600D

Kiturile cu doua sau mai multe obiective sunt cele mai populare in concedii sau calatorii. De cele mai multe ori, daca v-ati hotarat sa plecati in vacanta alaturi de un aparat foto DSLR nou, comerciantii si producatorii s-au gandit deja la pachete si kituri foarte atractive. Recomandarile noastre merg in special catre kiturile formate din body si doua obiective zoom, care va permit realizarea unor fotografii in conditii cat mai diverse (de la fotografii de peisaj si pana la detalii sau portrete).

Recomandarile noastre:

Alte oferte recomandate:

Mirrorless

Cateva recomandari pentru cei care doresc sa calatoreasca light, alaturi de un aparat de dimensiuni cat mai reduse dar care sa ofere o calitate a imaginilor cat mai buna.

  • Sony NEX-3N in kit cu obiectivul 16-50mm f/3.5-5.6, un pachet cu un raport calitate/pret foarte bun (1.999 lei aici)
  • Sony NEX-5R cu doua obiective: 16-50mm si 55-210 are acum un pret promotional
  • Olympus E-PM1 cu obiectiv 14-150mm (un super-zoom bun pentru calatorii) costa 2.299 lei

Aparate foto bridge:

Canon SX50 HS
Canon SX50 HS

Cele mai multe mesaje le-am primit de la cei care urmaresc sa iti achizitioneze un aparat foto bridge. In aceasta categorie oferta este variata iar aparatele sunt… destul de asemanatoare in ceea ce priveste specificatiile, cel putin la prima vedere. Noi am avut ocazia sa testam principalele aparate foto bridge lansate in ultimii ani si, daca nu cititi articolul dedicat (Top 5 Aparate Foto Bridge in 2013) sa vedem care sunt cele mai bune oferte si recomandarile noastre actuale:

Recomandari:

Aparate foto compacte:

Canon SX150 IS
Canon SX150 IS

In aceasta categorie, principalele criterii pentru alegerea unui compact „de vacanta” sunt: tipul senzorului (CMOS) – pentru a surprinde imagini bune chiar si in conditii – si versatilitatea obiectivului (zoom optic decent). Iata recomandarile noastre:

Citeste si: Ghid – alegerea compactului pentru calatorii

Recomandari:

Aparate subacvatice:

Mai ales pentru cei care aleg marea ca destinatie de vacanta, aparatele foto rezistente la apa, praf si intemperii sunt foarte utile. Noi am testat deja cateva modele si iata care ar fi recomandarile noastre:

Fotografii subacvatice - surprindeti actiunea
Fotografii subacvatice – surprindeti actiunea.

Foto: Frecklemel

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns