De ce fotografia?
De ce fotografia?

Editura Filos va invita vineri, 2 august 2013, ora 19:00, la Libraria Predania (str. Vulturilor nr.8, sector 3, Bucuresti), pentru lansarea cartii „De ce fotografia?”, in prezenta autorilor.

„De ce fotografia?” este un proiect editorial extrem de interesant, o radiografie a modului de a gandi despre fotografie la inceput de secol XXI, in Romania. Fotografia vazuta drept cale, intalnire, joaca, vis, refugiu, cautare personala, libertate, necesitate, arhiva de stari interioare, mod de exprimare sau chiar mod de viata, intr-o suita de eseuri, ganduri si interviuri care va vor aduce fata in fata cu intrebarea cheie: de ce fotografia?

„Ceea ce ne intereseaza este a-tot-puternicul cum(?), cel cu zeci de mii de raspunsuri, cu sute de mii de pareri si milioane de exemple vizuale. Cel departe de a fi intrebarea corecta. Ceea ce ar trebui sa ne intereseze este de ce. De ce fotografia? De ce fotografiez? Din acest punct ar trebui sa porneasca (sau nu) orice demers fotografic. Dar, de cele mai multe ori, tocmai acest aspect este omis. Rezultatul? Milioane de oameni rataciti, care cauta sa afle cum, fara sa stie – de fapt – de ce. Sufletul ascunde promisiuni, argumente si nevoi pe care, eventual, si cu putin noroc, doar le intuim. Rareori actionam. Nici macar nu ne pasa…
Din aceasta carte nu veti afla cum. Nici de ce. Aceasta carte va va ajuta sa va descoperiti propriile raspunsuri, printre randurile si cuvintele autorilor. Mai devreme sau mai tarziu, veti renunta la cum. Firesc, in acel moment, va interveni de ce… ” – Cristina Costieanu

Informatii despre carte
Autori: Andrei Baciu, Cristina Tinta, Dorin Bofan
Prefata: Cristina Costieanu
Editura: Filos

Cartea „De ce fotografia?” este distribuita de Editura Filos si este disponibila incepand cu data de 2 august 2013.

Totodata, la inceput de august se implinesc si doi ani de la prima aparitie a revistei online de fotografie FOTO4all, ocazie cu care veti putea viziona tot la Libraria Predania si o expozitie a membrilor si colaboratorilor redactiei. Expun: Cristina Tinta, Andrei Zincenco, Andrei Baciu, Dorin Bofan, Emilian Chirila, Toma Bonciu, Mirela Momanu si Gina Buliga.

Expozitia va fi vernisata pe 2 august, imediat dupa lansarea de carte si va fi gazduita de Libraria Predania timp de doua saptamani.

De ce fotografia?
De ce fotografia?

Lasă un răspuns